Tarih: 20.05.2025 11:21

Esendemir’den Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli’ye nezaket ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Ormanların yaşamın devam etmesi açısından çok büyük önem taşıdığını belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, böylesine önemli bir varlık olan ormanları korumak için gecesini gündüzüne katarak durmaksızın çalışan ve görevini layıkıyla yerine getiren Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli ve ekibine teşekkür etti.

Göreve geldiği kısa zamanda çok güzel işlere imza atan Etli’ye çalışmalarını gururla izlediklerini belirten Başkan Esendemir, “Aldığımız her nefese borçlu olduğumuz ormanlarımızı korumak geliştirmek, orman alanlarını daha da genişletmek ve doğanın korunması için farkındalık oluşturmak için büyük fedakarlıklarla çalışıyorsunuz. Bu bize gurur veriyor. Adana için çalışan herkese minnet borçluyuz. Çok zor bir görevi yerine getiriyorsunuz ve bunu titizlikle yaptığınızın farkındayız. Emeğiniz bizler için çok kıymetlidir, teşekkür ediyoruz” dedi. 

Etli’ye ÇGC hakkında da bilgi veren Esendemir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye’de  “Kamu Yararı’na Çalışan  Dernek” statüsünde bulunan 5 Gazeteciler Cemiyeti’nden biri olduğunu ve tüm üylerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartına sahip olduğunu söyledi. 

Üyelerine; Adana’nın en büyük su kaynağı olan Seyhan Nehri kenarında, bir tarafında tarihi Taşköprü, bir tarafında Ortadoğu’nun en büyük camisi olan Merkez Camisi olan, çok önemli konum ve manzaraya sahip bir Sosyal Tesis kazandırdıklarını söyleyen Esendemir, ÇGC olarak üyelerini depremde de yalnız bırakmadıklarını anlattı.

Basın mensuplarının kamu görevi yürüttüklerini, yaptıkları işleri basın aracılığıyla kamuya duyurduklarını dile getiren Bölge Müdürü Etli, bu anlamda  kendilerine destek olan basın camiasına teşekkürlerini dile getirdi.

Ormancılık faaliyetlerinin sadece rutin işleri yerine getirmekle sınırlı olmadığını belirten Adana Orman Bölge Müdürü Etli, doğayı insanlara daha da sevdirmek, korumak ve doğanın kıymetini bilmeyi bir yaşam biçimine dönüştürmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu kapsamda ilklere imza attıklarını  ifade etti.

ADANA TÜRKIYE’DE BİR İLKE IMZA ATTI

Türkiye’nin ilk kez Ormancılık Olimpiyatları’nı Adana’da düzenlediklerini dile getiren Etli,  bu olimpiyatlarla Türkiye’de ve dünyada devam edecek bir olimpiyatın altyapısını oluşturduklarını vurguladı. 

Etli 2024 Ocak ayında yapılan ve bir hafta süren  Ormancılık Olimpiyatları ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“ Ormancılık  Olimpiyatları;  orman yangınlarıyla mücadelede görev alan ekiplerin araçlarıyla hem kişisel performanslarını hem de maharetlerini ortaya koyduğu bir yarıştı. Bununla birlikte de fiziki dayanıklılık parkurları vardı. Burada sadece kendi personelimiz değil yangın gönüllüleri de yarıştı. Dereceye girenler ödül aldı. Yine off-road motocross yangın gönüllülerimiz bu yarışmalara katıldı. Ormancılıkla ilgili orman varlığının kurulması, orman varlığımızın artırılması, mevcut ormanlarımızın iyileştirilmesi ve bakım çalışmalarımızın ormancılık tekniğiyle uygulanması konularında yarış yaptık. Orman mühendisi ve orman teşkilatında çalışan meslektaşlarımız kendi branşlarında yarıştı. Bu yarışmalardan almış oldukları puanlarla dereceler yaptılar. Bunlara madayla ve kupalar hazırladık. Logosuyla birlikte ormancılık oyunu ve ormancılık yarışmasının da üstünde bir olimpiyattı. Logosuyla birlikte inşallah Türkiye ve dünyada devam etmesini istediğimiz bir olimpiyatın altyapısıydı. Bir hafta sürdü, bu bir haftalık sürede basın kuruluşlarımızın desteğiyle 2.5 milyon sosyal medya etkileşimi aldık. Bunu da inşallah Genel Müdürlüğümüz Türkiye çapında devam ettirecek.”

FARKINDALIK OLUŞTURDU

Olimpiyatların insanların doğaya ilgisini daha da artırdığına dikkat çeken Etli, “İnsanlar doğada neler yapılabileceğini daha çok farketti. Olimpiyatlarla insanların; ormanın ve doğanın kıymetini bir yaşam biçimine dönüştürmesini arzu ediyorduk. İnsanlar doğanın içinde yürürken onunla bütünleşmesini ve ona zarar vermeden yaşamasını istiyorduk. Bu sosyal medya etkileşimiyle birinci seviyesi olan doğada yaşamı yaşam biçimine dönüştürmesi refleksi gelişmiş oldu. Tabi ki bunda basın çok destek oldu. Eğer bu destek olmasaydı biz bu olimpiyatları yine yapardık, ama bu kadar doğasever, bu kadar yeşil vatan sevdalısı konudan habersiz kalırdı” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —