-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,50% 0,00
-
GRAM ALTIN
7122,07% -0,18
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Esendemir’den Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli’ye nezaket ziyareti
ADANA- Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri; Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli’ye nezaket ziyaretinde bulundu.
Ormanların yaşamın devam etmesi açısından çok büyük önem taşıdığını belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, böylesine önemli bir varlık olan ormanları korumak için gecesini gündüzüne katarak durmaksızın çalışan ve görevini layıkıyla yerine getiren Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli ve ekibine teşekkür etti.
Göreve geldiği kısa zamanda çok güzel işlere imza atan Etli’ye çalışmalarını gururla izlediklerini belirten Başkan Esendemir, “Aldığımız her nefese borçlu olduğumuz ormanlarımızı korumak geliştirmek, orman alanlarını daha da genişletmek ve doğanın korunması için farkındalık oluşturmak için büyük fedakarlıklarla çalışıyorsunuz. Bu bize gurur veriyor. Adana için çalışan herkese minnet borçluyuz. Çok zor bir görevi yerine getiriyorsunuz ve bunu titizlikle yaptığınızın farkındayız. Emeğiniz bizler için çok kıymetlidir, teşekkür ediyoruz” dedi.
Etli’ye ÇGC hakkında da bilgi veren Esendemir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye’de “Kamu Yararı’na Çalışan Dernek” statüsünde bulunan 5 Gazeteciler Cemiyeti’nden biri olduğunu ve tüm üylerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartına sahip olduğunu söyledi.
Üyelerine; Adana’nın en büyük su kaynağı olan Seyhan Nehri kenarında, bir tarafında tarihi Taşköprü, bir tarafında Ortadoğu’nun en büyük camisi olan Merkez Camisi olan, çok önemli konum ve manzaraya sahip bir Sosyal Tesis kazandırdıklarını söyleyen Esendemir, ÇGC olarak üyelerini depremde de yalnız bırakmadıklarını anlattı.
Basın mensuplarının kamu görevi yürüttüklerini, yaptıkları işleri basın aracılığıyla kamuya duyurduklarını dile getiren Bölge Müdürü Etli, bu anlamda kendilerine destek olan basın camiasına teşekkürlerini dile getirdi.
Ormancılık faaliyetlerinin sadece rutin işleri yerine getirmekle sınırlı olmadığını belirten Adana Orman Bölge Müdürü Etli, doğayı insanlara daha da sevdirmek, korumak ve doğanın kıymetini bilmeyi bir yaşam biçimine dönüştürmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu kapsamda ilklere imza attıklarını ifade etti.
ADANA TÜRKIYE’DE BİR İLKE IMZA ATTI
Türkiye’nin ilk kez Ormancılık Olimpiyatları’nı Adana’da düzenlediklerini dile getiren Etli, bu olimpiyatlarla Türkiye’de ve dünyada devam edecek bir olimpiyatın altyapısını oluşturduklarını vurguladı.
Etli 2024 Ocak ayında yapılan ve bir hafta süren Ormancılık Olimpiyatları ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“ Ormancılık Olimpiyatları; orman yangınlarıyla mücadelede görev alan ekiplerin araçlarıyla hem kişisel performanslarını hem de maharetlerini ortaya koyduğu bir yarıştı. Bununla birlikte de fiziki dayanıklılık parkurları vardı. Burada sadece kendi personelimiz değil yangın gönüllüleri de yarıştı. Dereceye girenler ödül aldı. Yine off-road motocross yangın gönüllülerimiz bu yarışmalara katıldı. Ormancılıkla ilgili orman varlığının kurulması, orman varlığımızın artırılması, mevcut ormanlarımızın iyileştirilmesi ve bakım çalışmalarımızın ormancılık tekniğiyle uygulanması konularında yarış yaptık. Orman mühendisi ve orman teşkilatında çalışan meslektaşlarımız kendi branşlarında yarıştı. Bu yarışmalardan almış oldukları puanlarla dereceler yaptılar. Bunlara madayla ve kupalar hazırladık. Logosuyla birlikte ormancılık oyunu ve ormancılık yarışmasının da üstünde bir olimpiyattı. Logosuyla birlikte inşallah Türkiye ve dünyada devam etmesini istediğimiz bir olimpiyatın altyapısıydı. Bir hafta sürdü, bu bir haftalık sürede basın kuruluşlarımızın desteğiyle 2.5 milyon sosyal medya etkileşimi aldık. Bunu da inşallah Genel Müdürlüğümüz Türkiye çapında devam ettirecek.”
FARKINDALIK OLUŞTURDU
Olimpiyatların insanların doğaya ilgisini daha da artırdığına dikkat çeken Etli, “İnsanlar doğada neler yapılabileceğini daha çok farketti. Olimpiyatlarla insanların; ormanın ve doğanın kıymetini bir yaşam biçimine dönüştürmesini arzu ediyorduk. İnsanlar doğanın içinde yürürken onunla bütünleşmesini ve ona zarar vermeden yaşamasını istiyorduk. Bu sosyal medya etkileşimiyle birinci seviyesi olan doğada yaşamı yaşam biçimine dönüştürmesi refleksi gelişmiş oldu. Tabi ki bunda basın çok destek oldu. Eğer bu destek olmasaydı biz bu olimpiyatları yine yapardık, ama bu kadar doğasever, bu kadar yeşil vatan sevdalısı konudan habersiz kalırdı” dedi.
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Filiz Kepme: “Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Sıdıka Köroğlu gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Çukurova Ödülü Nesin Vakfı'na
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet: Türkiye’den Tek Belediye Adana Büyükşehir
CHP ADANA İL YÖNETİMİNDEN ÇGC’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Yükleniyor




