JÖNK / İSMET TANLI


İtibar (lı)sız İnsan/ Şahlarıda Vururlar.

Büyük küçüğü anlamıyor/küçükte anladığı halde saymıyor. Her tarafta boş-beleş insanlar türedi,kendisi gibi cahillere hitap eden ama anlayamadığım ötekileri,o bilgi birikimi pozitif yönde olanlar,onlar neden susuyor. Susmak suc


İtibar (lı)sız İnsan Şahlarıda Vururlar.

20180706_135942-1_(1)_1

            Eski sağlam Aydınların yerini şimdiki Yersiz Aydınların alması,herşeyde erozyona uğrattı bizi.

        Doğrularla yanlışlar yer değiştirdi. Herkes desteksiz atıyor. İftiralar,tertemiz insanları itibarsızlaştırma gayretleri havada birbirine çarpışıyor. Evlenmişsin ayrılmışsın doğal olarak biri susuyor edebinden ötekisi itibarsızlaştırma çabasında/tahtaravelli hayatlarda ilk yumruğu atan karda gibi sığ düşüncelerde.

        İş hayatında ortak olmuşsun ortaklık bitmiş doğal olarak; biri edepli hallerde -diğeri yalan dolan -kendini aklama telaşında,paçavra hayatlarda. 2x2=4 olmamalı,bazende ne olmasını istersen o olmalı sonuç.

         Bazı şeyleride akışına bırakmalı /su akar yatağını bulur. Hayatın kendi dinamiği vardır daima, hep insan kazanacaktır,tabiat anayıda katarsa içine. İnternet denen sonsuz bilgi deposu (doğru kullanılırsa)gelişimin-etkileşimin açısından ,bulunmaz nimet,ama biz hep kötü amellerde kullandık nedense bencilce,bu bilgisayrları-telefonları.

        Büyük küçüğü anlamıyor/küçükte anladığı halde saymıyor. Her tarafta boş-beleş insanlar türedi,kendisi gibi cahillere hitap eden ama anlayamadığım ötekileri,o bilgi birikimi pozitif yönde olanlar,onlar neden susuyor. Susmak suctur. Her şeyi gördüğün halde-bildigin halde;bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda nereye kadar acaba..!

        Çok konuşan-boş konuşan mı haklı yoksa az konuşan o samimi kalabilen,dürüst insanlar mı..? Nerede bu iyi insanlar nereye gittiler Aydın kişiler ,büyük boşluklar yaşanıyor artık. ..

       Herkesi bu büyük sorumluluğu üstlenmeye çağırıyoruz, aksi taktirde büyük yıkımların en büyüğü kaçınılmaz.

       Devir tilki ile plan yapan

       Kurt ile avlanan

      Sonra koyun ile oturup yas tutanların devri olmuş

İsmet Tanlı

"10 Kasım: Atatürk’ün Fikri Sonsuza Dek Yaşayacak"

Adem Boğa: "Ruhun şad olsun Atam. Her daim işaret ettiğin yoldayız"

Mustafa Ceylan: "Son Kasım'a dek, izindeyiz"

Berrin Tuna: " Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç unutmayacağız"

Ahmet Güneş: "Sen hiç unutulmazsın çünkü sen Atatürk'sün"

Erhan Yılmaz; "Sen yalnızca Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderisin"

Kasım Curun: "Tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta"

Hakan Kızmaz: " Dünya var oldukça adın yaşayacak Büyük Atatürk ruhun şad olsun"

Ümit Kök: "Öğretilerin ışığında emanetlerine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmeye azimliyiz."

Yahya Çetin: " O sadece bir lider değil, bir milletin yeniden doğuşunun simgesidir "

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7

YAZARLAR