FATMAGÜL BAKIR


'ACELE ETMEYİN. Bir şeyimiz yok.** ' Biz burada, rahatız'

Ben; kendim olmaktan, kadın olmaktan, yanlışa yanlış demekten, doğruyu sonuna kadar savunmaktan, iyi ve kötüyü ayırt etmek için elimden geleni yapmaktan, doğduğum yerin örselenmesine karşı çıkmaktan, dayanışma ve birlik için elimde


Vatan, yurtseverler, toprak gibi yapılar dünyanın  her yerinde aynı anlama gelir. Bunun  ayrıştırıcı  bir niteliği yoktur, olamaz da. Ayrımlar;  ayrımcılığı ilerleterek, ayrılıklara sebebiyet verirler. Farklılıklar ise farklılığı güçler. Bu da yaşama zevkini ve bağlılığı yücelterek artırır. Aynı topraktan beslenen farklı yurttaşların, Vatan’a geçen herhangi bir ırza  karşı omuz omuza gelindiğini yüzyıllar önce yaşanan kimi mücadele dolu dayanışmalardan biliyoruz. Dayanışma öyle  alelade bir durum değildir. Aksine, yavaş gelişen ve  zorunlu bir ihtiyaçtır. Olmaması  halinde kaos başlar. Farklılığın korunduğu yerde dayanışma olduğu gibi dayanışmanın olduğu yerde de farklılıklar mümkün, hatta doğaldır. Dayanışmadan çok, dayanışmayı oluşturan kişilerin kimliğini öne çıkarmak gibi mükemmel bir yeteneğimiz de vardır. Ayrımcılığı başlatan  bu tutumun kargaşayı doğurduğu da muhtemel. Hatta bu dayanışmadan olabilecek olağan eksiklik ve hataların sorumlulukları da ayrıştırıcı bir şekilde kimlikleştirilir. Ülkemiz konumu gereği farklı kimlikleri bir arada toplamıştır. Kendi sınırları içinde yaşayan bu farklı kimliklerin dayanışması  kesinlikle zor ve uzun zaman alır. Olumsuz sonuçlar da oluşturabilir, zarar verebilir. Yüzyıllar, savaşlar ....yaşanan bu  mücadeleler halbuki; yıkımları beraberinde getirmiş. Bunu şöyle fark ediyoruz; Dışarıdan parçalanmaz bağların kum gibi döküldüğünü en son yaşanan felaketle derinden hissettik. Hala da hissediliyor. Halbuki, bu, unutulmaması gereken büyük bir yaradır. DEPREM YIKIMININ ÜZERİNDEN GEÇEN BUNCA GÜNDEN SONRA MİLLETİME TEK MESAJIM ŞU; “ Beton Atma törenleri diye yapılan kutlamalar, meğerse “Kum Atma Törenleri”  şeklinde değiştirilmeliymiş.  Sevinç duygularının yerini, kim bilirdi ki bu zamanlarda hüzünlere bırakacağını. Umarım herkes bundan dersini iyi almıştır.  Ne  yapmak istediğini  en az kısıtlayıcı ortamda, iyi seçimlerle yaşamaya çalışır.”

Ben; kendim olmaktan, kadın olmaktan, yanlışa yanlış demekten,  doğruyu  sonuna kadar savunmaktan, iyi ve kötüyü ayırt etmek için elimden geleni yapmaktan, doğduğum yerin örselenmesine karşı çıkmaktan, dayanışma ve birlik için elimden geleni yapmaktan .... asla ve asla utanç duymayacağım. Her noktasını sevdiğim topraklarım için tüm ırza geçmelere rağmen tüm mücadelemi vermeye hazırım.

Son notumu ekleyerek bitiriyorum ve teşekkür ediyorum.

Her iyi her güzel şey için.

‘Memleket, Toprak,....vb. diyenler dev televizyon ekranlarının karşısında  zevki aleme doyamıyor, zincir fastfood marketlerde yine uzun sıralara giriyor, çoğu halen lüks restoranlarda ithal kahvelerini istiyor, çevrimiçi sipariş  noktalarından halen siparişler kuryeler ile gönderiliyor ve halen nargile, okey oyunlar oynanıyor..... gibi keyif  sürdürdüğünüz bu zamanlarda; istemediğiniz “Nerede eski gençlik?”, dediğiniz bu dinamik gençlik felaket bölgesinde. Bu kışta soğuk  karşısında  mücadele ediyor.  Siyasi görüşünüzü desteklemeyen  o dediğiniz “Vatan Haini”  insanlar  tüm içten saf duygularla insanlar için çabalıyor. Umuyorum ki bu depremde milliyetçiliğin  bıyıkla, dindarlığın  örtünmeyle ... ölçülemeyeceğini  hazmetmişsinizdir.”

 

FATMAGÜL BAKIR

**https://www.instagram.com/reel/CofgRVZg3id/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Sadullah Kısacık: Asrın İhmali, Asrın Felaketine Dönüştü!

KARATAŞ İLÇE GELİŞİM PLANI’NIN SON DURUMU VALİ KÖŞGER BAŞKANLIĞINDA GÖRÜŞÜLDÜ

“Acımız ve dayanışma duygumuz ilk günkü gibi”

-Başkan Aydar: "Bilimin ışığında depreme dirençli kentler inşa etmeliyiz"

AFET SONRASI SÜRECE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ!

Esendemir, “Depremlerin acısı derinden yaşıyoruz”

VALİMİZ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜ VESİLESİYLE MESAJ YAYINLADI

“Devletimiz ve çocuklarımız mağdur ediliyor”

“Ülkemiz coğrafyası deprem riski altında”

VALİ KÖŞGER’DEN GENÇ OFİS’E ZİYARET

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 21 16 2 3 33 51
3.Samsunspor 21 12 5 4 11 40
4.Eyüpspor 21 11 4 6 15 39
5.Göztepe 21 10 7 4 13 34
6.İstanbul Başakşehir 21 9 7 5 9 32
7.Beşiktaş 20 8 4 8 8 32
8.Kasımpaşa 21 6 5 10 -3 28
9.Alanyaspor 21 7 7 7 -3 28
10.Rizespor 21 8 10 3 -10 27
11.Trabzonspor 20 6 6 8 10 26
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 21 7 10 4 -16 25
14.Konyaspor 21 6 9 6 -6 24
15.Sivasspor 21 6 10 5 -9 23
16.Kayserispor 20 3 9 8 -20 17
17.Bodrum FK 21 4 13 4 -14 16
18.Hatayspor 21 1 13 7 -17 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5

YAZARLAR