• BIST 100

    9719,81%-0,89
  • DOLAR

    35,92% 0,07
  • EURO

    37,39% 0,07
  • GRAM ALTIN

    3312,08% 0,24
  • Ç. ALTIN

    5311,24% 0,00

YAŞAM İÇİN YASA VE ADANA EKOLOJİ PLATFORMUSOKAK HAYVANLARI İÇİN NÖBET TUTMAYA DEVAM EDİYOR

3.GÜNÜNE GİREN DİRENİŞTE BAŞKAN SEVİL ARACI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Güncel 16.07.2024 23:51:00 0
YAŞAM İÇİN YASA VE ADANA EKOLOJİ PLATFORMUSOKAK HAYVANLARI İÇİN NÖBET TUTMAYA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ARACI YAPMIŞ OLDUĞU BASIN AÇIKLAMASINDA:

 

“İnsan adaletten, vicdandan, sağduyudan ve biraz da öfkeden yapılmıştır, eğer dengeler çok bozulursa öfke insanı ele geçirir ve yeniden dengeye ulaşabilmek için fena şeyler yapabilir korkmadan. Çünkü korkunun gerçekten bir eşiği vardır, bir sınırı aşınca insan korkuyu unutur ve sadece sızlayan vicdanıyla öfkesinin sesini duyar. Korkunun ecele faydası olmadığını kavradığı an özgürleşir ve yasalarla arasındaki sözleşmenin tek taraflı ve orantısız olduğuna kafayı takıverir, çünkü üzgündür, kırılmıştır, öfkelidir ve hafiften yağmur çiselemektedir. Bu durumda ona sadece şemsiye uzatmanız emin olun hiçbir işe yaramayacaktır”

Bu hafta Ankara’da metruk bir binadan işkence edilerek öldürülen 15 köpeğin ölü bedenlerini çıkartıldı. 15 köpek işkence edilirken neler hissetti, kaçmak istedi, kaçamadı. Bir kere sadece bir kere o köpeklerin yerine koyun kendinizi. Zorla bir yerde tutulduğunuzu, sürekli işkenceye uğrayan bedeninizin son bir umutla kaçmaya çalışıp bağlandığını düşünün. Ne hissederdiniz?

Geçen hafta da yine Ankara’da 2 köpek bir katil tarafından silahla vuruldu. Kamera kayıtlarından gördüğümüz katilinhayvanları sevecekmiş gibi yapıp yanına çağırdığı, hayvanların kuyruk sallaya sallaya gittiği ve bir anda vuruldukları!

Bir kere sadece bir kere o hayvanların neler hissettiğini, nelere maruz kaldıklarını düşünün!

Bütün bunlar olup biterken, memleket kocaman bir hayvan mezarlığına zaten dönüşmüşken Yenişehirlioğlu açıklama yaptı: “saldırgan hayvanların öldürülmesini içeren yasa tasarısını sunduk” dedi.

Her gün şiddete uğrayan, taşla sopayla kovalanan hayvanlardan ne yapmasını bekliyordunuz Yenişehirlioğlu? Bir kere siz aynı şiddete uğrasaydınız ne yapardınız?

Abdullah Güler de bu konu hakkında açıklama yapmış,açıklamasına göre “Kuduz riski taşıyan, rehabilite edilemeyecek şekilde azgınlaşmış, barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren, hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalmayan hayvanları ötenazi yoluyla öldüreceklermiş”

Pardon? Siz kimsiniz?

Bir kere bile bakımevi gezmemiş, barınak görmemiş insanların hayvanlar hakkında ne kadar çok sözü varmış. Görmemişsiniz, bir kere daha anlatalım Güler,

Kuduz riski taşıyan demek kuduza yakalanmış demek değildir. Kuduz aşısı ihalesini alan vekilinize sorun ülkede kuduz riski var mı diye!

Barınak dediğiniz toplama kamplarında hayvanları aç bıraktıkları için, şiddet uyguladıkları için, küçücük bir padoğa 20 hayvan tıkıştırdıkları için hayvanlar birbirine saldırabilir. Yine çalışmayan berbat belediyelerinizin faturasını hayvanlara mı keseceksiniz?

Barınaklarınız virüs yuvası. Sağlıklı giren hayvan hasta çıkıyor. Barınaktan çıkarttığımız hayvanların epikriz raporlarını yollayalım mı size Abdullah Güler?

Bizlerin evleri barınaktan hastalık kapmış, ölümcül hastalığa yakalanmış ama iyi hekimler sayesinden iyileştirilmiş hayvan dostlarımızla dolu.  Yaşama umudu olan, iyileşme umudu olanhayvanları berbat belediyeleriniz tedavi edemedi diye öldüreceksiniz öyle mi?

Mama ihaleleri açıp hayvana mama vermeyen belediyelerinizin suçunu bu hayvanlar hayatlarıyla ödeyecek öyle mi?

Bir kez bile barınak gezmemişsiniz, belli. Gidin, habersiz gidin ve gözlerinizle görün, birazcık adalet duygunuz varsa ne öldürmeyi ne de toplamayı savunabilirsiniz.

Bu hafta yandaş medyayla beraber “köpekler saldırdı” haberlerinin artacağını biliyoruz. Çünkü birilerini yok etmek istediğinizde neler yaptığınızı biliyoruz. İnanmayın! Çünkü hayvanları öldürmek için yalan haberlere, nefret pompalanmasına ihtiyaçları var! İnanmayın!

Sokaklarda tehlikeli olan ataerkil sistemizin kurduğu bozuk düzendir. Sokaklarda tehlikeli olan hayvanları gözünü kırpmadan öldürenlerdir, sokaklarda tehlikeli olan çocukları küçük yaşta evlendirmek isteyenlerdir. İstanbul Sözleşmesi’ni lav ettiğinizden beri kadın cinayetleri arttı. Şimdi de 5199’u değiştirmeye çalışıyorsunuz ki hayvan cinayetleri artsın.

Şentepe’de köpeklerin öldürüldüğü bölgedeki çocuklar köpekler yüzünden değil, katiller yüzünden güvende hissetmediklerini söylediler.

Geçen hafta bir okulun önünde öldürülen Duman ve yaralanan Yumak değil sokaklarda güvendiği tedirgin eden, bir okulun önünde silahla hayvan öldürendir!

Ve halkın adalet duygusunu zedelemeye kalmayın!

“İnsanların adalet duygusunu bu kadar incitmek doğru değildir, çünkü korku denilen şeyin bir sınırı vardır, eğer o sınırı aşarsanız, insanlar da korkuyu aşar ve bağırır: “gelin canımızı da alın!” diye. İşin fenası bunu haykıran, siyasetle ilgisi olmayan, işten eve gidip gelen sade yurttaştır. Canına öyle bir tak eder ki insanın bir gün haksızlık, korkunun, tehdidin, her şeyin üstüne çıkar ve bağırır koro halinde “ ölümden öteye yol var mı?”

Tüm yaşam hakkı savunucularını Atatürk Parkında her gün 18.00’de başlayan yaşam nöbetimizi büyütmeye ve desteklemeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Yener Uçar

 

 

 


Sadullah Kısacık: Asrın İhmali, Asrın Felaketine Dönüştü!

KARATAŞ İLÇE GELİŞİM PLANI’NIN SON DURUMU VALİ KÖŞGER BAŞKANLIĞINDA GÖRÜŞÜLDÜ

“Taraftarlarımızın desteği ile Erzincan maçını da kazanacağımıza inanıyoruz”

“Acımız ve dayanışma duygumuz ilk günkü gibi”

-Başkan Aydar: "Bilimin ışığında depreme dirençli kentler inşa etmeliyiz"

AFET SONRASI SÜRECE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ!

Esendemir, “Depremlerin acısı derinden yaşıyoruz”

ONKOLOJİDE GİRİŞİMSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ İLE KANSERİN KADERİ DEĞİŞİYOR!

VALİMİZ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜ VESİLESİYLE MESAJ YAYINLADI

Aladağlılar Başkan Özdemir’i bağrına bastı…

"Erzincan maçını da kazanarak hedefimize doğru ilerlemek istiyoruz"

“Devletimiz ve çocuklarımız mağdur ediliyor”

Hamza Alpşar Cumartesi günü oynayacakları Erzincan karşılaşmasına herkesi davet etti

Çukurova Ödülü 2025 Antropolog Ayla Sevim Erol ile Şair Cevat Çapan’ın

“Ülkemiz coğrafyası deprem riski altında”

Yüreğir Belediyesi 5 Noktada Sıcak Çorba Dağıtımına Başladı

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA GÖREV VE SORUMLULUKLARINI HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“DEVLETİN VERGİ MÜCADELESİNE ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK”

"Ligin ikinci yarısında engelleri bir bir aşıyoruz"

Fikir Atölyesinden Halk TV ye destek

"Bu başarımızı Erzincan önünde de sürdürmeyi hedefliyoruz"

Kartal: Ceyhan, sporda talihsiz ve kimsesiz

VALİ KÖŞGER’DEN GENÇ OFİS’E ZİYARET

Esendemir, “ipekçi’nin mirası Basının ışığı olarak yanacaktır”

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 FK Kırklarelispor'dan 3 Puanı Kaptı

Dr.Halil Nacar, “Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası Adana Markası Oldu”

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN SERT ÇIKIŞ: “BU İHMALLERİN HESABI SANDIKTA SORULACAK!”

Sadullah Kısacık Bolu Kartalkaya Faciasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da Suçludur!

"Başarımızı Kırklareli karşılaşmasında da sürdürmeyi hedefliyoruz"

TÜRKİYE TESBİHÇİLER ESNAF VE SANATKÂRLAR FEDERASYONUNDAN VALİ KÖŞGER’E ZİYARET

Yükleniyor

Aladağlılar Başkan Özdemir’i bağrına bastı…

Yüreğir Belediyesi 5 Noktada Sıcak Çorba Dağıtımına Başladı

YÜREĞİRLİ ÇOCUKLAR ARA TATİLDE EĞLENCEYE DOYDU

BAŞKAN TEKİN; SEYHANI KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

SEYHAN’DA SOKAKTA TİYATRO VAR!

YÜREĞİR’DE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Başkan Dal: "Eski Elektrik Santralimizi Nezih Bir Aile Restoranına Dönüştürüyoruz"

YÜREĞİR EKOLOJİK DEMO TARIM ALANI TÖRENLE AÇILDI ÜRETİM, EĞİTİM, KAZANÇ… 3’Ü BİR SERADA!

İş Arayanlarla İşveren Buluşuyor, “İstihdam” Kazanıyor!

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOŞUSU’NU “BAYBARS HAN” KAZANDI

“Taraftarlarımızın desteği ile Erzincan maçını da kazanacağımıza inanıyoruz”

"Erzincan maçını da kazanarak hedefimize doğru ilerlemek istiyoruz"

Hamza Alpşar Cumartesi günü oynayacakları Erzincan karşılaşmasına herkesi davet etti

"Ligin ikinci yarısında engelleri bir bir aşıyoruz"

"Bu başarımızı Erzincan önünde de sürdürmeyi hedefliyoruz"

Kartal: Ceyhan, sporda talihsiz ve kimsesiz

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 FK Kırklarelispor'dan 3 Puanı Kaptı

"Başarımızı Kırklareli karşılaşmasında da sürdürmeyi hedefliyoruz"

" Kırklareli'yle oynayacağımız maçta da galip gelip hedefimize doğru ilerleyeceğiz"

" Pazar günü oynayacağımız Kırklareli maçına odaklandık"

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA GÖREV VE SORUMLULUKLARINI HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN SERT ÇIKIŞ: “BU İHMALLERİN HESABI SANDIKTA SORULACAK!”

BAŞKAN PALAMUT: "DENETİMSİZLİK VE RANT DÜZENİ FELAKETLERE DAVETİYE ÇIKARIYOR"

Dağlı: Önceliğimiz Adana

Ömer Çelik: “Kartalkaya olayında Cumhurbaşkanımızın iradesi nettir”

DAĞLI: KADININ OLMADIĞI YERDE BAŞARI OLMAZ

Genel Başkan Uzun'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Erken Seçim Çağrısı

DAĞLI GENÇLERLE BULUŞTU

Başkan Taner Gümüş: "Geçim Zamanı Yanımızda Olan Yok"

Görgülü: Tamer Dağlı Adana’ya hayırlı olsun

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 21 16 2 3 33 51
3.Samsunspor 21 12 5 4 11 40
4.Eyüpspor 21 11 4 6 15 39
5.Göztepe 21 10 7 4 13 34
6.İstanbul Başakşehir 21 9 7 5 9 32
7.Beşiktaş 20 8 4 8 8 32
8.Kasımpaşa 21 6 5 10 -3 28
9.Alanyaspor 21 7 7 7 -3 28
10.Rizespor 21 8 10 3 -10 27
11.Trabzonspor 20 6 6 8 10 26
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 21 7 10 4 -16 25
14.Konyaspor 21 6 9 6 -6 24
15.Sivasspor 21 6 10 5 -9 23
16.Kayserispor 20 3 9 8 -20 17
17.Bodrum FK 21 4 13 4 -14 16
18.Hatayspor 21 1 13 7 -17 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5

YAZARLAR