• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Vize işlemlerinin AKP'ye yakın şirkete devredilmesine tepki

Almanya'da bazı konsolosluklardaki vize işlemlerinin AKP’ye yakın bir kişinin özel şirketine devredilmesi nedeniyle TBMM'ye soru önergesi verildi. Şirket sahibi, yıllardır eski adıyla UETD yeni adıyla UID yönetimindeydi.

Güncel 18.01.2022 08:38:01 0
Vize işlemlerinin AKP

Almanya'da bazı konsolosluklardaki vize işlemlerinin AKP’ye yakın bir kişinin özel şirketine devredilmesi nedeniyle TBMM'ye soru önergesi verildi.

Şirket sahibi, yıllardır eski adıyla UETD yeni adıyla UID yönetimindeydi. Almanya'daki bazı Türkiye başkonsolosluklarının vize başvurusunda bulunan yabancıları Köln merkezli bir aracılık şirketine yönlendirmesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 'Adeta nokta atışıyla AKP’li yandaşın ve ortağı olduğu iddia edilen bir milletvekilinin kurduğu şirkete büyük bir kazanç kaynağı oluşturulmuştur' dedi.

Şevkin, aracılık işlemleri ile görevlendirilen şirketin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yurt dışı yapılanmasında aktif görevler üstlenen bir kişiye ait olduğunu savunurak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergede, söz konusu uygulamanın çeşitli soru işaretlerine neden olduğu belirtilerek, 'Kamuoyuna duyurulmadan, ihalesiz belirlenen ve bu iş için kurulduğu anlaşılan bir şirkete adeta nokta atışıyla büyük bir kazanç kaynağı oluşturulmuştur' ifadesi kullanıldı. Soru önergesinde, 'Almanya'dan memleketlerine gidecek olan, ancak Türkiye için vize almaları gerekenlere yönelik duyuru yeni bir gelir kaynağı devri olarak yorumlanmıştır' diyen Şevkin, 'Söz konusu firmanın AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve partinin Avrupa örgütlenmesinde etkin rolü olan bir isim tarafından kurulduğu, firmanın ortakları arasında AKP’li bir İstanbul milletvekilinin de olduğuna yönelik iddialar bulunmaktadır' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'na 8 soru Şevkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şu sorulara yanıt vermesini istedi:

'1-Türkiye Cumhuriyeti Köln ve Nürnberg Başkonsoloslukları, vize işlemleri için neden aracı bir firmaya ihtiyaç duymuştur?

2- Almanya’da toplam 13 başkonsolosluk bulunmaktadır. 2 başkonsolosluğun resmi web sitelerinde aracı firmaya yönlendirici duyurularından başka diğer 11 başkonsolosluğun da aynı aracı firmaya yönlendirme yaptığı iddiaları doğru mudur?

3- 'Almanya’dan Türkiye'ye Vize Başvuruları' için yetkili kılınan şirket hangi amaçla ve ne zaman kurulmuştur?

4- Vize işlemlerinde yetkili olan şirket, neye göre ve nasıl seçilmiştir?

5- Söz konusu şirket belirlenmeden önce konuyla ilgili herhangi bir ihale açılmış mıdır? Açılmışsa başka hangi firmalar ihaleye girmiştir? Açılmamışsa neden?

6- Şirketin vize ya da benzeri işlemler konusunda deneyimleri dikkate alınmış mıdır?

7- Şirketin sahipleri ve varsa ortakları kimlerdir?

8- AKP'li bir İstanbul milletvekilinin bu şirketle ticari bir ilişkisi var mıdır? Varsa bu milletvekili kimdir?' AKP bağlantısı?

Almanya'nın Köln Başkonsolosluğu 22 Kasım 2021, Münih Başkonsolosluğu 7 Ocak, Nürnberg Başkonsolosluğu da 24 Ocak itibarı ile Türkiye vizesi için müracatların kabul edilmeyeceğini, bu tarihten itibaren Türkiye'ye vize talebinde bulunanların başvurularını aracı şirket VfT GmbH‘ya yapmaları gerektiği duyurmuştu.

'Vize Aracılık Hizmeti Duyurusu' başlığıyla yayınlanan açıklamalarda, ilgili kişiler, VfT GmbH şirketinin internet sayfası olan www.visaft.com‘a yönlendirilmişti. İşlemlerin Visa for Turkey'in kısaltmasından oluşan VfT şirketine yönlendirilmesi tepkilere neden oldu.

Nitekim Köln Ticari Sicil'deki kaydında 29.06.2021 tarihinde 25.000 Euro sermaye ile kurulduğu görülen şirketin sahibi AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve bir tanıtım şirketi de bulunan Bülent Aydın olarak kayıtlı.

Şirketin tek sorumlusu olarak belirtilen Aydın, uzun yıllardır eski adıyla Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), şimdiki adıyla Uluslararası Demokratlar Birliği'nin (UID) yönetiminde yer alıyordu ve uzun süre UID'in basın ve halkla ilişkilerinden sorumluydu.

Köln Ticari Sicil'deki kayda göre, Münih, Köln ve Nürnberg Başkonsolosluklarının vize işlemlerini yürütecek aracı şirket olarak duyurduğu VfT limited şirketi vize işlemleri dışında aynı zamanda başka ticari faaliyetler de yürütüyor. Bunların arasında uluslarası para transferi, uçak bileti sağlanması, otel rezervasyonları ve seyahat sigortaları beyan ediliyor.(DW)

Bekir Ayaz: “Gençlik 57. Alay’dır, Geleceği Bu Ruhla İnşa Edeceğiz”

Dıblanzade Konağı Gündüz Bakımevi’nin temeli atıldı

"ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜYORLAR, CİNAYETLERİNİ DÜNYAYA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü Mehmet Sak'ı renklerine bağladı

9. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ ÜST KURUL TOPLANTISI YAPILDI

TAVUK ÇİFTLİKLERİYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İyilik İçin Birleşin” Sloganı Adana’da Yankı Buldu: Üzelgeçici’nin Dönemi Başladı

“Sivas’ta yanan sadece insanlar değil, insanlığın ortak vicdanıydı”

Yüreğir’e 2 Kent Lokantası

AOSB'den 16 firma Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında

ÇOCUKLAR, GENÇLER TATİLDE M1 ADANA AVM’DE “AKIL OYUNLARI”NDA BULUŞTU.

Atatürk Kitaplığı Hayata Geçirildi

Tasfiye Edilen Şirkete Gönderilen Ödeme Emri İptal Edildi

Doktor ve Avukat aşkı nikah masasına taşındı!

TBB Araç Teslim Töreni Ankara'da gerçekleştirildi.

Uluslararası Yatırımcıların Rotasında Adana Var!

Adanalı veteranlar şampiyonluğa abone oldu

BAŞKENTTE GÖRKEMLİ BİR DÜĞÜN

Yıldırım; Yeşil Vatan yanarsa Ağaçlar değil geleceğimiz yanar!

AK Parti Adana İl Başkanlığı, Enes’in Sesine Kulak Verdi

ATÜ, Dünyanın En Büyük Bilim Kafe Etkinliğine Tarihi Mekânda Ev Sahipliği Yaptı

LÖSEV ve Altınoran işbirliğiyle “ÇİÇEKLERİN ŞARKISI”

VALİ KÖŞGER GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Nacar’dan Otizm farkındalık vurgusu

ATO’DAN EVLENECEKLERE İNDİRİM DESTEĞİ

Avrupa Hareketlilik Haftası Lansmanı Ankara'da yapıldı

Asgari ücrete zam çok az Verilen sözler tutulmadı. Söz ihlali var

ERDAL ALTUN: “SAVUNMA SANAYİİNİN YÜKÜNÜ OMUZLAYAN EMEKÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet tarihinin ilk Milli Eğitim Bakanı İsmail Safa Özler, 85. Ölüm yılında mezarı başında anıldı.

SEYHAN’DA 7. KREŞ VE ÇOK AMAÇLI TESİSİN TEMELİ ATILDI”

Yükleniyor

Yüreğir’e 2 Kent Lokantası

SEYHAN’DA 7. KREŞ VE ÇOK AMAÇLI TESİSİN TEMELİ ATILDI”

Çukurova’da su oyun parkları açıldı

SEYHAN’DA 7. GÜNDÜZ BAKIMEVİ VE SOSYAL TESİS İÇİN TEMEL ATILIYOR

Başkan Demirçalı’dan Belediyeden Alacağı Olan Esnafa Çağrı

Seyhan Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor!

Yüreğir Belediyesi Kıyafet Bankası Yüzleri Güldürüyor

Yüreğir’de Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleye Tam Destek

Harbiş Plajı’nda Özgürlüğe Açılan Ellerle Çevre Temizliği:

EMRAH KOZAY: "BAYRAMDA DAYANIŞMA RUHUYLA HAREKET EDELİM"

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü Mehmet Sak'ı renklerine bağladı

Adanalı veteranlar şampiyonluğa abone oldu

Ramayspor’un Gol Makinesi: 'Egemen Sosar'

Bekir Ayaz : "Türk Sporunu Yönetmeye Değil, Dönüştürmeye Geliyoruz !

ÇİLTAR MASA TENİSİ SK’DAN ÇİFTE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

“Sahadaki Başarının Temeli, Antrenörün Emeğidir”

TÜRKİYE HAVA SPORLARI FEDERASYONU DRONE 2025 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

Milli antrenör ve sporculardan Karalar’a teşekkür!

ÇİLTAR MTSK GENÇLERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Adana Büyükşehir Belediyesi U18 Kızlar Basketbol Takımı Türkiye 3’üncüsü oldu

Tamer Dağlı: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin güvenine layık olacak şekilde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

ADANA TEŞKİLATI SAHAYA İNDİ: YENİDEN REFAH’A YOĞUN KATILIM

Yusuf Kolikısa: “Devletin Kurumları Milli Egemenliğimizin Temsilidir, Riske Atılamaz”

Türkiye İttifakı Partisi Adana Teşkilatı Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci' yi ziyarette bulundu

Adana’da Siyasetin Yeni Yüzü: Anahtar Parti Sahaya İndi

Başkan Karataş: “Hudut Namustur!” A Parti’den Sınıra ve Millete Sahip Çıkan Manifesto”

ADANA’DA YENİDEN REFAH RÜZGÂRI: OYLAR 4 KAT ARTTI!

Yeniden Refah'tan Ekonomik Gerçeklik Uyarısı: “Emekli Kurban Etine Muhtaç Hale Geldi”

Sadullah Kısacık Buğday Alım Fiyatını ve Çiftçilerin Sulama Sorununu TBMM Gündemine taşıdı.

CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Hünkar Ekrem Çalışkan: “Gezi, Halkın Ortak Vicdanıdır ve Geleceğe Yazılmış Bir Manifestodur”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR