14915,65%1,02
43,12% 0,20
50,19% -0,13
6250,51% 0,91
10147,72% 0,77
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Coşkun mesajında, "Şanlı bayrağımızın yükseldiği her beldede, il ve ilçelerimizde fedakârca görev yaparak devletimizin aziz milletimizle bütünleşmesini sağlayan; görev yaptıkları şehirlere yeni ufuklar kazandırarak ülkemizin müreffeh yarınları için var gücüyle çalışan mülki idare amirlerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarıyla hareket ettiklerini belirten Coşkun, idarecilerin millet ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü vurguladı. Türk devlet geleneğinin köklü tecrübesinden aldıkları güçle, devletin şefkat elini temsil ederek görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Köklü bir müessese olan mülki idare amirlerinin, halkın huzurunu, refahını ve güvenliğini tesis etmeyi, her vatandaşın derdine derman olmayı esas aldıklarını ifade etti. Devleti her daim ulaşılabilir, çözüm odaklı ve samimi biçimde temsil ederek milletin hayır duasını almak için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Vali Coşkun, güçlü bir yönetim anlayışıyla mülki idare amirlerinin; Türkiye Yüzyılı’nda eğitimden sağlığa, gençlik projelerinden sosyal yardım faaliyetlerine kadar milletin ihtiyaçlarına çözüm üreteceğine olan inancını dile getirdi. Ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için iletişimde öncü, teknolojiye hâkim, yerli ve millî atılımlara destek veren başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi.
Bu özel gün vesilesiyle, mensubu olmaktan onur duyduğu mülki idare amirlerinin gününü en içten duygularıyla kutladı. Görevi başındaki idarecilere başarılar diledi, emekli olanlara sağlık ve huzur temenni etti. Şehit olan ve vefat eden mülki idare amirlerini ise rahmet ve minnetle andı.