UBER'in yoğun mesai harcadığı hava taksisinin ilk olarak kullanıma gireceği ülkeler belli oldu.

UBER’in yolcu taşımacılığını da dahil edeceği 5 pilot ülke şu şekilde: Japonya, Fransa, Avustralya, Hindistan ve Brezilya.
UBER'in ilk hedefi bu ülkelerde ilk uçuşları 2023 yılında gerçekleştirmek. Uber, Japonya’da halihazırda fazlasıyla ciddiye alınmaya başlanan uçan yolcu taşımacılığı konusunda hükümetin yaptığı çalışmalara dahil olup, 21 şirketle birlikte çalışacak.
UBER uçan otomobil için son birkaç yıldır ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıyor. Uber ve NASA, uçan otomobillerin trafik güvenliğini sağlayacak bir kontrol merkezi projesi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.
Ancak uçan otomobiller üzerine mesai harcayan tek şirket Uber değil Slovakya'da geliştirilen uçan otomobil modeli Aeromobil'in fiyatı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, modelin fiyatı 1.3 milyon dolar. Spor görünümlü araç iki kişilik.
Oto pilot teknolojisi, ve olası bir tahliye durumu için iki tane paraşüt bulunuyor.
Menzili 875 kilometre olan aracın saatte ulaşabildiği maksimum hız ise 200 kilometre.
Aracın yerdeki hızı ise maksimum 160 kilometre.
-
ATGB Brüksel'de basın özgürlüğü çağrısı yaptı
-
GAZETECİLER BRÜKSEL’DE “GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!” DİYECEK
-
Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonunda Kopuşlar Başladı
-
CHP Berlin’ den İBB Imamoğlu’ na verilen cezaya kınama!
-
Ekrem İmamoğlu suçsuzdur !
-
FİKİR ATÖLYESİ DERNEĞİ , ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE ÖZLEMİNİ DİLE GETİRDİ
-
Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ Pazar günü Frankfurt’ ta
-
LAİK VE DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN BULUŞUYORUZ
-
Bu bankta ırkçılara yer yok
-
Hamm`lı Türk Sosyal Demokratların Meschede buluşması