• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi İstanbul’da yapıldı.

Zeydan Karalar, “Halkın iradesi ve hukukun üstünlüğü hakim olmalı.”

Siyaset 9.04.2025 11:13:00 0
Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü İstanbul Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan’ın üstlendiği zirveye Türkiye Belediyeler Birliği ve Alman Şehirler Birliği’ne üye çok sayıda belediye başkanı ve yönetici katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, zirvenin açılışında ülke gündemi, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve evrensel belediyecilikle ilgili etkili bir konuşma yaptı.

Katılımcıları selamlayan Başkan Zeydan Karalar, “Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nin ne kadar önemli olduğunu, katılımcıların zenginliğinden, öneminden bir kez daha anlıyoruz. Bu fikri ortaya atan, gerçekleşmesi konusunda öncü olan Ekrem kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

HUKUKUN ÜSTÜN OLMASINI DİLİYORUM

Haksız şekilde tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun yerine 12 gün önce yapılan TBB Seçimli Meclisi’nde buruk bir şekilde Başkan Vekili olduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Umut ediyorum, diliyorum ve bekliyorum ki; Türkiye’mizde hukukun üstünlüğü olur, Başta Ekrem Başkanımız olmak üzere; ülkemizin doğusundan batısına, Van’dan Halfeti’ye, oradan İstanbul ve Esenyurt’a kadar tutuklanan bütün belediye başkanlarımız özgürlüğüne kavuşur. Ekrem Başkan özgürlüğüne kavuştuğunda onun koltuğunu seve seve kendisine teslim edeceğim.”

YÜZÜ AŞKIN KARDEŞ ŞEHRİMİZ VAR

Adana’da da Türk-Alman ilişkilerinin tarihi gelişimiyle ilgili bilgi veren Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ve Almanya’nın dört bir yanından gelen yerel yönetim temsilcilerini İstanbul’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada, sizlerle birlikte ortak geleceğimiz adına önemli bir adım atmak üzere bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl, Türk-Alman dostluk anlaşmasının yüzüncü yıl dönümünü geride bıraktık. Bu anlaşmadan çok daha uzun bir zamandır süren politik, ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz, çok katmanlı yapısıyla uluslararası arenada örnek gösterilebilecek bir yakınlığı temsil ediyor. Bugün milyonlarca vatandaşımız Almanya’da yaşamaktadır. Almanya’daki Türk toplumu iki ülke arasında doğal bir köprü görevi görüyor. Almanya’daki Türk toplumu hem bulundukları ülkeye değer katıyor hem de kültürümüzü ve dostluk bağlarımızı yaşatıyor. Aynı şekilde, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman yatırımcılar ve işletmeler, ekonomimize dinamizm kazandırıyor. Kardeş şehir ilişkileri ise bu tarihi bağın yerel ve insani boyutu. Türkiye ve Almanya arasındaki en eski kardeş şehir ilişkisi İstanbul ve Berlin arasında 1967 yılında kuruldu. 2025 itibariyle 100’ü aşkın kardeş şehrimiz var. Bu güçlü ağ, sadece iyi yönetişim deneyimlerinin paylaşılmasını değil, aynı zamanda halklarımız arasında kalıcı güvenin ve diyaloğun inşa edilmesini sağlıyor.”

DEMOKRASİ ADINA DERİN ENDİŞE YAŞIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve birçok belediye başkanının görevden alınması, tutuklanması nedeniyle, demokrasi adına derin endişe yaşadıklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar sözlerine şöyle devam etti. “Bugün burada, bu bağları daha da ileriye taşımak üzere bir aradayız. Ancak bu toplantı, ne yazık ki, demokrasi ve yerel yönetişim açısından ülkemizin içinden geçtiği zorlu bir döneme denk geldi. Bu toplantının da gösterdiği gibi, bizler karanlığa karşı diyaloğu, baskıya karşı dayanışmayı savunmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte, Sayın İmamoğlu’na en güçlü desteklerden biri, dünyanın dört bir yanındaki belediye başkanlarından, onun yıllardır omuz omuza çalıştığı yerel yönetim liderlerinden geldi. Yerel yönetimler sadece demokrasi mücadelesinde değil, çağdaş dünyadaki tüm toplumsal ve küresel meselelerin çözümünde de hayati bir rol üstlenir. Demokrasinin en güçlü şekilde hayat bulduğu yerlerden biri yerel yönetimlerdir. Yerelden başlayarak şeffaf, hesap verebilir ve kapsayıcı bir yönetişim anlayışını benimsediğimizde, toplumun yönetime olan güveni artar; demokrasi kültürü ise kök salar. Çünkü gerçek demokrasi, ancak halkın gündelik hayatında, yani sokakta, mahallede ve belediyede karşılık bulduğunda güçlenir.”

ORTAK SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınmanın da ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, “İklim değişikliği, doğal afetler, göç ve ekonomik dalgalanmalar gibi küresel sorunların etkileri en çok yerel düzeyde hissedilir. Bu nedenle şehirlerimiz, bu sorunlara karşı yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmede öncü bir rol üstlenmelidir. Gündemimizin ön sıralarında; yeşil ve temiz enerji kullanan şehirler kurmak, akıllı şehir uygulamalarıyla kamu hizmetlerini iyileştirmek ve yerel girişimciliği destekleyerek istihdamı artırmak var. Gündemimizde, toplumsal uyumun ve kültürel çeşitliliğin korunması var. Dileğim, Sayın İmamoğlu’nun başlattığı bu önemli inisiyatifi sürdürmekle kalmayıp daha da ileriye taşımamız.

Çünkü inanıyoruz ki demokrasi yalnızca seçimlerle değil, yerelden başlayan katılımla, şeffaflıkla ve kapsayıcı yönetişimle yaşatılır. Ve biz bu ilkelerden asla vazgeçmeyeceğiz. Katılımınız ve ortak geleceğimize duyduğunuz bağlılık için teşekkür ederim” diye konuştu. 

Yürekleri ağızlara getiren yangın!

ATÜ Bilim Kafe Tarihi Mekânda Başladı

Burgerhome’dan Dünya Burger Günü’ne Anlamlı Dokunuş: “Burger Paylaştıkça Güzel!”

TBB'DEN YÜREĞİR BELEDİYESİ'NE HİBE ARAÇ DESTEĞİ

AOSB’de Üretim Yapan 18 Firma, Türkiye’nin En Büyükleri Arasında Yer Aldı

Yeniden Refah'tan Ekonomik Gerçeklik Uyarısı: “Emekli Kurban Etine Muhtaç Hale Geldi”

Yaşar Özkan: "Çiftçilerimize sahip çıkmak üretime sahip çıkmak demektir. Bu da ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir"

Sadullah Kısacık Buğday Alım Fiyatını ve Çiftçilerin Sulama Sorununu TBMM Gündemine taşıdı.

CEYHANLI ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI

CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Hünkar Ekrem Çalışkan: “Gezi, Halkın Ortak Vicdanıdır ve Geleceğe Yazılmış Bir Manifestodur”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ISPARTA MERKEZ İLÇE BAŞKANI BİRTAN ÖZGÜN: “GENEL BAŞKANIMIZIN GRUP TOPLANTISINA KATILDIK, BABA OCAĞIMIZI ZİYARET ETTİK”

Önder Nafiz Caner: “2016’da Siyasi Ahlak Yürüyüşüne Darbe Vuruldu, Bugün Bedelini Millet Ödüyor”

Zeydan Karalar 4 mahalleyi daha devasa altyapı hizmetiyle buluşturdu

SAADET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI ERDAL ALTUN: “BİZ, YÜKÜN ALTINA ELİNİ KOYAN KADROLARIZ”

Nacar, şampiyonları kutladı

Beyaz Peynir Üretiminde Hile!

Köln‘ deki meşhur Kebapland 15. yılını görkemli biçimde kutladı Kült Restorandan Yıl Dönümü Kutlaması

Adana Karataş'ta baraka restoranlar yıkılıyor

'Yağmur Orhan' Adana'ya bir madalya daha getirdi

Adana’da 4 Mahalle Daha Altyapı Hizmetiyle Buluştu

Müfit Can Saçıntı Yeni Oyunuyla Adana’da Sahne Alacak

Adana 01 FK Yeni Sezon İçin Kolları Sıvadı

TURKUAZ SANAT FESTİVALİ’NDE KÜÇÜK YÜREKLER BÜYÜK ESERLER İCRA ETTİ

Adana Kayserililer Derneği bürokrat hemşehrilerini ağırladı

Çukurova Üniversitesinde Görme Engellilere Yönelik Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Hayata Geçti

ÇİLTAR Masa Tenisi SK 5.Kez Süper Lig Şampiyonu

SEYHAN BELEDİYESPORLU GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

Köln‘deki meşhur Kebapland 15. yılını görkemli biçimde kutladı Kült Restorandan Yıl Dönümü Kutlaması

ADANA DEMİRSPOR NEDEN ÇOK KÖTÜ DURUMDA?

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA’DA VE TÜM İLÇELERDE YETKİLİ SENDİKA OLDU

Yükleniyor

TBB'DEN YÜREĞİR BELEDİYESİ'NE HİBE ARAÇ DESTEĞİ

HİZMETTE SINIR TANIMAYAN BAŞKAN

Yüreğir Belediyesi’nden Cam Şişe Kumbarası

SEYHAN BELEDİYESİ, İŞİTME ENGELLİLERİ SAHADA BULUŞTURDU

BAŞKAN TEKİN: “SEYHAN’IN HER KÖŞESİNDE SAHADAYIZ”

Başkan Demirçalı 10 Günde 10 Mahalle Ziyaret Etti

Ceyhan’da Anneler yarıştı, sağlık kazandı

Çukurovalı usta aşçılar iş başında

ÇUKUROVA’NIN SPORCULARI ÖDÜLE DOYMUYOR

SEYHANLI ÇOCUKLAR ‘TRAFİK EĞİTİM PARKINI’ ÇOK SEVDİ

'Yağmur Orhan' Adana'ya bir madalya daha getirdi

Adana 01 FK Yeni Sezon İçin Kolları Sıvadı

ÇİLTAR Masa Tenisi SK 5.Kez Süper Lig Şampiyonu

SEYHAN BELEDİYESPORLU GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI VE İSTANBUL ASKF GENEL SEKRETER YARDIMCISI YASİN KOÇ’TAN 19 MAYIS VE GENÇLİK HAFTASI MESAJI

AOSB’de Sosyal Dayanışma Sahaya Taşındı

Tüm yaş kategorilerinde istikrarlı sonuçlara imza atan Sarı-Siyahlı ekip, geleceğe umut ve güvenle bakıyor.

"Perşembe günü saat 16.00’da Ali Hoşfikirer Stadı’nda karşılaşacağımız Altınordu müsabakasına herkes davetlidir"

"Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

"Perşembe günü oynayacağımız Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

Yeniden Refah'tan Ekonomik Gerçeklik Uyarısı: “Emekli Kurban Etine Muhtaç Hale Geldi”

Sadullah Kısacık Buğday Alım Fiyatını ve Çiftçilerin Sulama Sorununu TBMM Gündemine taşıdı.

CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Hünkar Ekrem Çalışkan: “Gezi, Halkın Ortak Vicdanıdır ve Geleceğe Yazılmış Bir Manifestodur”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ISPARTA MERKEZ İLÇE BAŞKANI BİRTAN ÖZGÜN: “GENEL BAŞKANIMIZIN GRUP TOPLANTISINA KATILDIK, BABA OCAĞIMIZI ZİYARET ETTİK”

Önder Nafiz Caner: “2016’da Siyasi Ahlak Yürüyüşüne Darbe Vuruldu, Bugün Bedelini Millet Ödüyor”

SAADET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI ERDAL ALTUN: “BİZ, YÜKÜN ALTINA ELİNİ KOYAN KADROLARIZ”

CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş: "Don felaketinin yaralarını birlikte saracağız"

Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Hacı İlhan: "Adalet, herkes için vazgeçilmez bir haktır"

Mehmet Ali Arslan: “Ekonomik Eşitsizlik, Sosyal Barışı Zedeliyor”

TRT'nin Bütçesi ve Harcamaları Meclis Gündeminde: "Kamu Kaynaklarının Akıbeti Sorgulanmalıdır"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR