Menü
Sosyal Medya
Arama
1 Nisan 2023 - Cumartesi
  • USD
    19.1995
  • EURO
    20.8102
  • Gram Altın
    1215.9889
  • Çeyrek Altın
    2018.5416
Adana 18 °C

Şarbona nasıl yakalandığını anlattı etten nasıl bulaşıyor?

hastanede aynı serviste yatanların bir kısmının kurban etini yediğini ama çoğunlukla etle temas ettikten sonra şarbona yakalandıklarını belirtti.

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi İzmit'e gittikten sonra bacağında çıkan yara nedeniyle doktora başvuran 27 yaşındaki Onur Ayan iş yeri hekiminin şarbon olabileceğini söylemesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

BAZILARI KURBAN ETİNİ YEMİŞ AMA...

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şarbon şüphesiyle yatanlardan biri olan Ayan, "Kurban Bayramı dönüşü memleketten gelince bir sivilce gördüm sağ bacağımda. Kaşımaya başladım ama kızarıklık arttı.

İşyeri doktoruma gösterdim. O da şarbon olabileceğini söyledi ve hemen hastaneye gönderdi. Kurban etini yemedim ama temas ettiğimde çıktı.

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne sevk edildim sonrasında" dedi.

Aynı serviste yatan birkaç kişinin daha olduğunu söyleyen Ayan, aynı serviste yatan bir de kasap olduğunu, bazı hastaların yedikleri etten zehirlendiğini ancak birçok kişinin et ile temasının ardından şarbona yakalandıklarını belirtti.

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et