-
BIST 100
13284,42%-1,67
-
DOLAR
48,75% 0,08
-
EURO
56,00% -0,08
-
GRAM ALTIN
6865,06% 0,94
-
Ç. ALTIN
10865,75% -0,30
OSMANİYE BELEDİYESİ’NİN SİVRİSİNEKLE MÜCADELESİ KIŞ MEVSİMİNDE DE SÜRÜYOR
Osmaniye’de kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuktan etkilenmemek adına mazgal, menfez, su birikintileri ve su giderleri gibi sıcak alanlara kışlak olarak yuvalanan sivrisineklerle etkin mücadele devam ediyor.
Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık Amirliği’ne bağlı İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisineğe karşı yaz mevsiminde 7/24 göstermiş olduğu üstün başarısına kış aylarının da gelmesiyle birlikte devam ediyor. Özellikle hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sivrisinekler kış mevsimini geçirebilmek amacıyla sıcak ve nemli alanları kışlık yuva olarak kullanıyor. Mazgal, menfez, su giderleri, inşaat alanları ve atıl durumda olan araç lastikleri gibi kış aylarında sıcak olabilecek yerlerde yuvalanmayı tercih eden sivrisineklere karşı etkin mücadele veren ekipler, ilaçlama çalışmalarında üstün başarı sergiliyor.
Sivrisineğe karşı kış aylarında verilen mücadelenin yaz döneminde popülasyon oranını aza indirmek için başarılı olduğunu kaydeden ekipler, vatandaşların sivrisineksiz bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla planlı olarak günlük çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Kışlama evresi sivrisinekler türlerine göre değişiklik gösterirken bazı türler yumurta ve larva olarak bazıları da erişkin olarak kışı geçiriyor. Bundan dolayı bina içleri, su dolu bodrum katlar, kanalizasyon sistemleri ile mazgallar gibi tespit edilen kışlak alanlar duman makinesi ve sırt pompası yardımıyla ilaçlanıyor.
Sivrisineklerin durgun sularda üremesinin bilinmesi üzerine “Sivrisineksiz bir yaz geçirmek sizin elinizde” sloganıyla vatandaşlar Osmaniye Belediyesi’nden ücretsiz hizmet desteği alabilir. Bodrum katlarda oluşan su birikintileri, inşaat halindeki yapıların asansör boşluklarında oluşan su birikintileri, kapağı açık bırakılan bidon ve su depoları, atıl durumda olan araç lastikleri, saksı altında oluşan su birikintileri ile havuzlarda oluşması muhtemel sivrisineklerin popülasyonunun azaltmak için gelen şikayetler doğrultusunda Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık Amirliği’ne bağlı İlaçlama Birimi ekipleri planlı olarak çalışmalarını sürdürüyor.
HUZURLU BİR ŞEHİR, GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN TEMELİDİR
Dr. Gündoğdu: İsrafı önlemek elimizde
“Adana’nın sınırları yeniden çizilmeli”
NACAR: ADANA’DA SAĞLIK HİZMETLERİNİ ‘TEK SAĞLIK’ FELSEFESİYLE YÜRÜTÜYORUZ
VALİ MUSTAFA YAVUZ “GAZİLER GÜNÜ”NDE ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNİ MİSAFİR ETTİ
EJDER MEYVESİ DE TEZGÂHA İNDİ!
KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ ÜLKEM PLATFORMU'NU KURDU
‘Ataş Hukuk Bürosu’na görkemli açılış
Adana Altın Koza’dan Jocelyne Saab seçkisi: “Direniş ve Yıkım Arasında”
ULUSLARARASI AKADEMİSYENLERDEN BAŞKAN ULUDAĞ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
SÜREYYA YAVUZ HANIMEFENDİ MİNİK ÖĞRENCİLERİN İLKÖĞRETİM HAFTASI SEVİNCİNE ORTAK OLDU
https://guneygundemi.com/h-22150
ADANA İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINA KINAMA!
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KAPSAMINDA GAZİLERİMİZİN ONURUNA YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ
Dr. Halil Nacar, muhtarları dinliyor
“Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Şimdi de Belarus’ta
Tufanbeyli’de kuru fasulye hasadı: Tarım işçileri düşük yevmiyeden dertli
ASKİ’den kış hazırlığı
Ulaş Balkar: "Tarlada Ucuz, Tezgahta Pahalı! Bu Düzen Böyle Gitmez!"
Uluslararası "Heritage Game" Konferansı ATÜ Ev Sahipliğinde Başladı!
Adana Altın Koza’da Edebiyat Uyarlaması finalistleri belli oldu
ALPLA’DAN ADANA’YA 10 MİLYON EUROLUK YENİ FABRİKA YATIRIMI
LÖSEV, TÜM TÜRKİYE’Yİ ATATÜRK’ÜN HUZURUNA DAVET EDİYOR
Çukurova Üniversitesi Üçüncü Geleneksel Tavuklu Pilav Günü’nde Rektör Beriş, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Karataş’ta Vira Bismillah dendi ve balıkçılar denize uğurlandı
Canan Ceylan’dan Ahilik Haftası Mesajı
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’UN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) ADANA HEYETİNDEN YANGIN BÖLGESİNE ÇIKARMA
BİZ, BİR MAKAM İÇİN YOLA ÇIKMADIK
Yükleniyor



