Tarih: 10.02.2024 15:05

MİZAH YAZARI ERDİNÇ UTKU PAZAR GÜNÜ DUİSBURG‘ A GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in



Brüksel’de yaşayan Mizah Yazarı Erdinç Utku, 11 Şubat Pazar günü “Mizahın iletişimdeki rolü” konulu panelde konuşmacı olarak  Duisburg Hamborn‘ a geliyor. Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını sürdüren partiler ve inançla üstü bir Dernek olan Fikir Atölyesi’nin (FAD)  düzenlediği bu kültürel etkinlik saat 12.00 de başlayacak. Kiba Restaurant‘ ta ( Markgrafenstr. 130, 47166 Duisburg-Hamborn) gerçekleşecek etkinlik öncesi isteyenler Restorana isimlerini yazdırarak ve ücretini ödeyerek saat 10.00 da verilecek kahvaltıyada katılabilirler. Mizah etkinliğinde ise giriş ücretsiz.
İnsan, sosyal bir yaratık olarak tarihler ve yaşamı boyunca hep gülme ihtiyacı içerisinde olmuştur. İnsanın mizacında var olan gülme, bazen ruhen rahatlamak, bazen sosyalleşmek bazen de kötü düzene tepki göstermek amacıyla karşımıza çıkar. İnsanın bu ihtiyacı da mizah sanatını doğurmuştur. Mizah, tüm baskılara engellere rağmen tarih boyunca hep varlığını sürdürmüş; yaşanılan dönemin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel yapısıyla paralel olarak gelişmiştir.
Panelin konuğu Erdinç Utku’nun yazdığı altı kitabı bulunuyor.  Utku  Cumhuriyet döneminin genç mizah yazarlarından olup 1992 yılından  beri yazdığı Cumhuriyet gazetesinde yıllardır yayınlanan “Yüksek Yerilim Hattı‘‘ adlı köşesini  son 3 yıldır Cumartesi günleri gazetede yer alan Ciddiyet mizah sayfasında sürdürüyor. Utku köşesinde politik aforizmalarıyla gündemi hicvediyor.

Erdinç Utku “Mizahın İletişimdeki Rolü” adlı sunumunun ilkini geçen yıl kasım ayında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirmişti.

Fikir Atölyesi’nin önümüzdeki günlerdeki etkinliklerinde 3 Mart‘ta Aşık Veysel anılacak. Bu dinletide ünlü Alevi Ozan Dertli Divani‘ de sahne alacak. Yine 20 ve 21 Nisanda ise tanınmış Gazeteci Yazarlar Hüsnü Mahalli ve Barış Terkoğlu ile birisi Köln diğeri de Oberhausen AKM’lerde birlikte iki planlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —