15811,53%0,87
43,35% 0,25
51,27% 0,73
6944,72% 1,57
11200,48% 2,32
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde çocukları bilimle buluşturuyor. ‘Kış Okulu’ kapsamında düzenlenen atölye ve eğitimlerle çocuklar hem eğleniyor hem de çevre bilinci kazanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi bünyesinde hizmet veren merkez, ‘Kış Okulu'na start verdi. Türkiye’de iklim ve çevre temalı ilk ve tek bilim merkezi olma unvanına sahip Mercan, program boyunca çeşitli atölye ve etkinlikleri katılımcılarla buluşturuyor. ‘Keşfet, öğren ve üret’ mottosuyla yola çıkan merkez, çocukların bilime olan ilgisini pekiştiriyor.
Yarıyıl tatili boyunca deniz canlıları, iklim ve çevre, astronomi, fen bilimleri ve 3D modelleme olmak üzere 5 farklı alanda atölyeler düzenleniyor. Yoğun katılımın olduğu atölyelerde çocuklar bilim ve teknolojiyle tanışırken, hayal güçlerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Deney düzenekleri ile pekiştirici eğitimler, öğrenirken eğlenmeyi sağlıyor.
Mercan ‘Kış Okulu’ sürecinde çeşitli eğitimler devam ederken; Minik üretkenler Atölyesi ile 4, 5 ve 6 yaş grubu minikler, ebeveynleriyle birlikte farkındalık etkinliklerine katılıyor. 9-14 yaş grubu çocuklar ise Robotik Kodlama Atölyesi’nde, 3D modelleme ve baskı gibi alanlarda becerilerini geliştiriyor. Alanında uzman eğitmenlerle devam eden eğitimlerde deneyimlerini artıran çocuklar merkezden memnun ayrılıyor.
Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi Şefi Duygu Ezici, programın büyük rağbet gördüğünü vurguladı. Ek sınıflar açarak kontenjanları artırdıklarını belirten Ezici, "Yoğunluk, yaptığımız işin karşılığını bulduğunu gösteriyor. Mersin’de bir bilim merkezi kültürü oluştuğunu ve atölyelerimizin halkta bir değer uyandırdığını görüyoruz" dedi.
‘Kış Okulu’nun yarıyıl tatili boyunca devam edeceğini söyleyen Ezici, "Yarıyıl programımız haftada 2 gün 2 saat boyunca sürüyor. Vatandaşlarımız, ‘bu programlara katılamadık’ diye üzülmesinler. Atölye programlarımız, diğer aylarda da hafta sonu atölyesi olarak devam edecek" ifadelerini kullandı. Ezici, mersinbilimmerkezi.com web sitesinden etkinlik duyurularına ve randevu işlemlerine ulaşılabileceğini kaydetti.