17132,20%0,11
43,70% -0,04
51,85% -0,07
7007,30% -0,96
11752,66% 0,00
İyi Niyetin Ağır Bedeli
Adana’da, kuzenine IBAN numarasını verdiği iddiasıyla hakkında 15 dava açılan 22 yaşındaki terzi Arzu Aydın, 3 yıl 2 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. 28 Ekim 2025’te cezaevine giren Aydın’ın 14 ayrı dosyası bulunuyor. Bir dosyadan ise istinaf aşamasında 2 yıl 2 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.
Engelli Annenin Çaresizliği
Kas erimesi hastalığı nedeniyle yüzde 50 engelli olan anne Türkan Budak (44), kızının mağdur olduğunu savunuyor. Budak, "Kızım 2023'te kuzenine güvenip IBAN’ını verdi. Adına 15 dava açıldı. Bir davadan 3 yıl 2 ay ceza aldı ve cezaevine girdi. Şu an Karataş Kadın Cezaevi’nde yatıyor" dedi.
"Evladıma El Uzatamıyorum"
Anne Budak, küçük kızının lupus, kendisinin ise kas hastası olduğunu belirterek zorlu süreci anlattı: "Benim elim ayağım oydu. Her hafta görüşe gidiyorum. Onu o kapının arkasında bırakıp gelmek çok zor. İnsanın evladına el uzatamaması en ağır şey." Gözyaşlarına hakim olamayan Budak, kızının 19 yaşındaki bir 'cahilliğinin' hepsine mal olduğunu söyledi.
Borca Girerek Tazminat Ödedi
Türkan Budak, kızının adına yapılan dolandırıcılık nedeniyle zarar görenlerin yüksek tazminat taleplerine rağmen borçlanarak ödeme yaptığını ifade etti. "Borç içine girdim ama yeter ki kızım kurtulsun" diyen anne, bu gençlerin mağdur olmaması için yetkililerden çözüm bekliyor.