Menü
Sosyal Medya
Arama
6 Haziran 2023 - Salı
  • USD
    21.2792
  • EURO
    22.7853
  • Gram Altın
    1343.0807
  • Çeyrek Altın
    2229.5140
Adana 19 °C

FETÖ sanığı 4 gazeteciye hapis cezası

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin 11 gazetecinin yargılandığı davada 4 sanık, 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Aytekin Gezici, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.
Tutuksuz bazı sanıklar ile avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Hatay Milletvekili Birol Ertem de izledi.
Tutuklu sanık Aytekin Gezici savunmasında, "sohbet" adı altındaki örgütsel toplantılara katılmadığını ileri sürerek, "Ben aralıklarla Zaman gazetesinde çalıştım. Zaman gazetesinin kapatılma protestolarına katılmadım. Bu terör örgütünü övmedim. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Beraatimi istiyorum" dedi.
Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Aytekin Gezici, Yüksel Evsen ve Mustafa Naim Yalçınel’i 9’ar yıl, Abdullah Özyurt’u 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Tutuksuz yargılanan TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Adana Haber Gazetesi Sahibi Rifat Söylemez, Ekspres Gazetesi Sahibi Hakan Bülent Yardımcı, Adana Medya Gazetesi Sahibi Taner Talaş, Gazeteci Ali Pekmezci, Abdurrahim Haklıkul ile Osman Palamut ise beraat etti.

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam