-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% 0,13
-
EURO
50,55% -0,69
-
GRAM ALTIN
7167,03% -0,53
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
“Devletimiz ve çocuklarımız mağdur ediliyor”
Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası; ruhsatsız, merdivenaltı ve kaçak kurslarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Yetkili makamlardan izin alınmadan kurs açılamayacağı, her ne ad altında olursa olsun, eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı izni ve denetimine tabi olduğu belirtildi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası Genel Başkanı Atilla. Evren, Başkan Yardımcısı Ali Kabak, Basın Sözcüsü Nursaç Şimşir, Yönetim Kurulu üyeleri; Ziya Güneşer, Ali Sevince, Hasan Ekinci ve Erhan Şalva, İl Temsilcisi Eyüp Aydoğdu, Seyhan ilçe Temsilcisi Ömercan Erdoğmuş, katıldı.
Sendika adına hazırlanan basın açıklamasını Başkan Yardımcısı Ali Kabak okudu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşvereni Sendikası üyelerimizin ortak amacı; devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün, Milli Egemenliğin ve Cumhuriyetin korunması ve Atatürk ilkelerinin yaşatılması, demokratik ilkelerden ayrılmadan ve eğitimin önemi esası üzerinden faaliyet gösterilmesi asıldır.
5580 sayılı Özel Öğretim Kanunu hükümlerine göre ruhsat almış ve Milli Eğitim Bakanlığı denetimlerine tabi eğitim faaliyetlerini bu çerçevede yürütmekte olan kurumlarımız;
gerçek ve tüzel kişiler tarafından konu kapsamında belirtilen faaliyetlerin 5580 sayılı kanuna göre yetkili makamlardan kurum açma izni alınmadan yapılamayacağını, her ne ad altında olursa olsun eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı izni ve denetimine tabi olduğu belirtilmiştir.
Millli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmadan, ruhsatsız ve izinsiz olarak apartman daireleri, ofisler, kütüphane benzeri kafeler adı altında oda ve yerler kiralanarak, eğitim faaliyeti adı altında çocuklarımızın geleceklerini karartan, devletimizin vergi kaybına ve SGK ödemeleri yapmayarak zarara uğratan, KHK ile meslekten atılmış kişilerin yukarıda bahsettiğimiz yerlerde yuvalanarak, devletin ve milletin aleyhine çocuklarımızı zehirledikleri bilgisi sözlü olarak defalarca sendikamıza iletilmiştir.
Bu nedenle; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre iş ve işlemlerin Valilik denetiminde olup, eğitim-öğretime uygun olmayan yerlerin kapatılması yetkisi de Valilik nezdindedir.
Açıkladığımız bu hususlar doğrultusunda Valilik emri ile mahalli karakolların apartman ve site yönetimleri ile işbirliği içerisinde olmaları ve kısa bir süre içerisinde hiçbir denetime (Yangın, Sağlık, İdari) tabi olmayan bu yerlerin kapatılması elzemdir…”
CHP ADANA İL YÖNETİMİNDEN ÇGC’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Yükleniyor



