• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,06
  • EURO

    50,31% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6406,21% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,59

DEVA Partili Ekmen: “Yargıyı bir sopa gibi kullanmaktan vazgeçin!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Sözcü TV'de yayınlanan Serap Belovacıklı ile “Aklın Yolu” programında PKK’nın fesih süreci, Türkiye’nin güvenlik kaygıları ve Türkiye’de yargının

Siyaset 18.03.2025 10:29:00 0
DEVA Partili Ekmen:  “Yargıyı bir sopa gibi kullanmaktan vazgeçin!”

siyasallaştırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Ekmen, "Milletimizin hakkını sonuna kadar savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Sözcü TV'de yayınlanan Serap Belovacıklı ile “Aklın Yolu” programında Türkiye’de yargının siyasallaştırılmasını ve PKK’nın fesih sürecini değerlendirdi.

 

“İçerinin tahkimatı, 85 milyon vatandaşın güvende hissetmesiyle mümkün”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘içeriyi tahkim etmek’ söylemi hakkında konuşan Ekmen, “Sayın Devlet Bahçeli, Suriye'deki ve Ortadoğu'daki olası gelişmeler ile İsrail'in yayılmacılığı ve Türkiye’ye komşu olma riskine karşı ‘içeriyi tahkim etmek’ gerektiğini ifade etmişti. Doğrusu şudur ki içeriyi tahkim etmek kısmı hiç de yolunda gitmiyor. Bu 3 aylık süreçte teğmenlerin ordudan ihracı, müneccimlerin tutuklanması, kayyım atamaları, CHP'li belediyelere yürütülen yargı operasyonları, medyanın neredeyse her rengine dokunan gözaltılar, soruşturmalar ve tutuklamalar içeriyi tahkim etme söylemiyle çelişen bir tablo önümüze koyuyor. Sadece PKK'nın silahsızlanması ile içerinin tahkim edileceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İçerinin tahkimatı bu ülkede yaşayan 85 milyon vatandaşın kendini hukuk güvenliği içerisinde ve özgür hissettiği; siyasal düşüncesi, yaklaşımı, yaşam tarzı ne olursa olsun kendisini devletin koruması altında hissettiği ne kamu gücüyle ne de sokakta bu devleti ve Cumhuriyeti var eden değerlere karşı bir saldırı olmayacağı hissi ve güveni içerisinde olmasıyla mümkün” dedi.

 

“Af dileyeceğiniz soruşturmaların bir parçası olmayın”

Hukukun karşısında yer alanlara seslenen Ekmen, “Sayın Erdoğan, AK Parti’nin 8’inci Olağan Büyük Kongre’sinde büyük reformdan bahsediyor; ekonomik reform, yeşil ve dijital reform, sosyal devlet reformu, temel haklar reformu, idari ve sosyal düzenlemeler şeklinde. Bu reformların gereğini yerine getirin ancak bunu yapıyorken de bir yandan yargıyı muhalefetin ötekinin sırtında bir sopa olarak kullanmaktan vazgeçin. Yarın af dileyeceğiniz soruşturmaların bir parçası olmayın. Dün Ergenekon soruşturmalarının ya savcısı ya avukatıydınız ancak bugün bunun bir kumpas olduğunu ifade ediyorsunuz. Yarın karşınıza çıktığında savunmakta güçlük çekeceğiniz dosyaların bugün arkasında durmayın. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’a, 35 günlük tutukluluktan sonra ilk duruşmada beraat kararının verilmesi yargının, savcılık sürecinin muhalif kesimler üzerine bir sopa olarak kullanılmasının en bariz örneği değil midir? AK Parti bundan niçin bir ders çıkartmıyor? Velhasıl biz muhalefet olarak bu süreç içerisinde hem Meclis’te hem ekranlarda doğru gördüğümüzü desteklemekten imtina etmeyeceğiz ama yanlış gördüğümüz ise ister uygulama olsun ister Meclis’e gelen yasal ya da anayasal bir düzenleme olsun onun karşısında da milletimizin hukukunu, hakkını sonuna kadar savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

Yapılanlar hukuk devletine aykırı

Ekmen, “Türkiye neredeyse 100 yıllık tarihinde hukuk devletinin tam anlamıyla egemen olduğu, yargının gerçek anlamda tarafsız ve bağımsız olduğu çok az ara kesitler yaşamış olabilir, bu sorunları hep yaşadık. Ancak son 3 ayda yürütülen iş ve eylemler, belediyelere yönelik operasyonlar, medyaya yönelik, hatta müneccimlere yönelik tutuklamalar ve daha birçok örnek gerçekten karanlık bir tünele işaret ediyor ve yargı kimin tarafından bir silah olarak kullanılmış olursa olsun bir bumerang gibi gelip sahibini vurmuştur. Bizim 100 yıllık tarihimiz bunu gösteriyor. Son 3 ayda yoğunlaşmış operasyonların hem bu PKK'nın silahsızlandırılması ya da feshi ile ilgili olarak ileri sürülen iç barış ve içeriyi tahkim etmek gerekçesine de aykırı olduğunu hem de hukuk devletini bırakın, kanun devletinin temel gerekliliklerine de aykırı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor” dedi.

 

“Birkaç çeşit kayyım grubu oldu”

Kayyım atanan belediyeler hakkında konuşmasına devam eden Ekmen, “Türkiye'nin en büyük yerleşimine sahip ilçesi Esenyurt Belediye Başkanı’na bir operasyon yönetiyorsunuz. Bırakınız bir hukukçuyu, sıradan insanları dahi tatmin edecek argümanları ortaya koymuyorsunuz. İddianameyi aylar sonra yazıyorsunuz. Aldığımız nefesin, yaptığımız her konuşmanın kayıt altında olduğu bir düzende, siz terör örgütüyle ne karar alma mekanizmaları ne de finans transferi açısından bir ilişkilenme ortaya koyamıyorsunuz. Üstelik bu süreci de ‘elindeki silahı bırak gel Parlamento’da konuş’, ‘Öcalan gelsin DEM Grubu’na katılsın’ veyahut da ‘bu sürecin en büyük kazananı siyasi alanın genişlemesi ve DEM’in Türkiyelileşmesi’ dediğiniz bir dönemde yapıyorsunuz. Ancak bunun açık bir çelişki olduğu ortada. Esenyurt'tan Akdeniz Belediyesi’ne uzanan tutuklamada, Akdeniz Belediyesi Eş başkanları için de terör örgütüyle ilişkilendirilebilecek sadra şifa bir delili hukukçu arkadaşlarımız dosyaya baktığında görmüyorlar. Diğer ve ilginç bir detay olarak aynı gün Mardin, Batman ve Halfeti Belediye Başkanlarına kayyım atandığında bu üç belediye başkanı henüz adliyeye ifade vermeye davet dahi edilmedi. Birkaç çeşit kayyım grubu oldu. Bu üçü hakkında soruşturma yokken kayyım olarak atananlar oldu. Belediye Başkanları ifade vermemişken Esenyurt ve Akdeniz Belediye Başkanları tutuklandığı için kayyım atandı. Kars, Siirt ve Van'da da yerel mahkeme süreci hızlandırılarak ve yine hukuken tartışmalı bir şekilde verilmiş kararlarla kayyım atanmış oldu. Ancak bizim bu itirazlarımız, eleştirilerimiz veyahut yer yer karşı duruşumuz PKK’nin feshi sürecini kendisini tartışma konusu yapmakla bir olmamalı, olmuyor da. Türkiye'nin 50 yılını yiyen, 100 bine yakın insanın hayatına mal olan, trilyonlarca dolarını doğrudan ya da risk primi üzerinden finansal piyasalardaki fiyatlama yoluyla yiyen bir terör örgütünün tek taraflı bir fesih kararının sonuçları, Türkiye'deki otoriterleşen iktidar tecrübesinden bağımsız olarak başarılı olmasını dileyeceğim bir süreçtir” açıklamalarında bulundu. 

 

 

 

Yayının tamamını izlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=6ze-gqN3Rc4

Mehmet Uygur'dan Miraç Kandili mesajı

Zeray Apartmanı davasında 11 sanığa hapis cezası

Liseli Şefler Samsun'da Yöresel Lezzetler İçin Yarıştı

Elazığspor Antalya kampını tamamlıyor, Elazığ'a dönüyor

Şehitkamil'de 5 Günde 5 Branş Projesi öğrencileri sporla buluşturuyor

Şehit polisin kızına doğum günü sürprizi

Gaziantep'te 50 yıl kesinleşmiş cezalı şahıs yakalandı

Bursa 'Yeşil Şehir Eylem Planı'nı açıkladı

Bodrum'da Sarıkamış Şehitleri anısına anma yürüyüşü düzenlendi

Adana'da evde AK-47 ve el bombası ele geçirildi, 4 kişi tutuklandı

Ankaragücü, Adana 1954 hazırlıklarını sürdürüyor

Mersin'de ilk Akdeniz Tekstil Fuarı açıldı

Tavas'ta Kalıcı Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Kâmil Koç 2025 verilerini açıkladı: 10 milyon yolcu, 100 dünya turu

Şehit annesi Gülşen Kozak duygulandıran ziyaretle anıldı

Kar Yağışında İstiklal Marşı'na Eşlik Eden Öğrenci Ödüllendirildi

Erdemli Kapalı Cezaevi Açık Cezaevine Dönüştürülüyor

Adana'da tartıştığı dayısını sokak ortasında vurdu

Bilecik'te şehit ailesine vefa ziyareti

ADANA SANAYİSİNDE TARİHİ ADIM!

Mersin'de Emekli Evleri emeklilerin ikinci adresi oldu

Kamyonlarla getirilen kar Adanalı öğrencileri sevindirdi

Mersin Kent Orkestrası 2026'nın ilk konserini verdi

Erciyes Kayak Merkezi, 3 milyon ziyaretçi hedefiyle sezona başladı

Biruni Üniversitesi Bilim Kafe ile 6 ilde gençlerle buluştu

Şehit Cafer İlkokulu'nda 'Ailem Çocukken' sergisi açıldı

Gölcük'te yeni Hükümet Konağı inşaatında sona gelindi

Söke'de Şehit Mustafa Korkmaz Parkı yenileniyor

GETAT Uygulamaları Modern Tıbbı Tamamlıyor

Düzce'de Okul Sporları Karate Müsabakaları Tamamlandı

Yükleniyor

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Yüreğir Belediyesi Yeni Yıl Panayırı Optimum Avm’de Açıldı

Elazığspor Antalya kampını tamamlıyor, Elazığ'a dönüyor

Ankaragücü, Adana 1954 hazırlıklarını sürdürüyor

Düzce'de Okul Sporları Karate Müsabakaları Tamamlandı

'Siyaseti düşünmüyorum'

"Ankaragücü karşılaşmasına galibiyet parolasıyla hazırlanıyoruz"

Uluslararası Tenis Turnuvası Adana’da yapılacak

Tanju Çolak, Muğla Valisi Akbıyık'a çocuk kitabını hediye etti

Isparta Belediyesi amatör kulüplere desteği ikiye katladı

Malatyalı Sporcular Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonasına Katılacak

GençLig 2026 Lansmanında Ünlü Futbolcular Gösteri Maçı Yaptı

Tavas'ta Kalıcı Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Başkan Seçer: Mersin'in Değerlerine Herkes Sahip Çıkmalı

Karaman'dan Erzincan'ın 2025 vizyonu ve Ergan Dağı'nın dönüşümü

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3. PARTİSİ YENİDEN REFAH OLDU

Antalya'da 13 bin 213 sosyal konut için kura heyecanı

Ankara-Samsun hızlı treni 2,5 saate inecek, Yeşilkent Kavşağı açıldı

Erdoğan: Netanyahu Gazze'ye konteyner gönderilmesine izin vermiyor

Kocagöz: 'Güçlü Türkiye için birlik ve beraberlik şart'

Gülşah Durbay'ın Adı Kadın Kafede Yaşatılacak

Konya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR