-
BIST 100
16203,77%0,06
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,08% 0,09
-
GRAM ALTIN
7345,05% 0,12
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İki Özgün Sergi İle Sanatseverlerle Buluştu
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 25. yıl etkinlikleri kapsamında iki farklı disiplinin öne çıkan sanatçılarını bir araya getiren özel bir sanat buluşmasına imza attı.
Seramik ve tekstil sanatını özgün anlatılarla buluşturan bu iki kişisel sergi, izleyicilere hem duygusal hem de kavramsal derinliği yüksek sanat deneyimleri sundu.
“Ben Hâlâ O Evin İçindeyim” – Aytuna Cora Kişisel Seramik Sergisi
Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aytuna Cora’nın kişisel sergisi, çocukluk hafızasıyla mekân belleğini buluşturan etkileyici bir anlatı sundu. Sergi; seramik formlar, mekâna özgü yerleştirmeler ve yarı geçirgen aydinger silüetleri aracılığıyla çocukluk evinin duygusal katmanlarını ışık, gölge ve geçirgenlik ekseninde yeniden kurguluyor. Sergi, 15 Aralık 2025 tarihine kadar 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.
“Giz: Kimliğin Öteki Hali” – Fazilet Ceyhanlı Kişisel Tekstil Sergisi
Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Fazilet Ceyhanlı, rüyalar, bilinçdışı ve kimliğin parçalı yapısından yola çıkarak hazırladığı “Giz: Kimliğin Öteki Hali” adlı kişisel sergisiyle izleyiciyi kimliğin görünmeyen boyutlarını keşfetmeye davet ediyor. Sergide yer alan 15 eser; geri dönüştürülmüş malzemeler, çevre dostu bileşenler, tel ve pamuk ipliği ve çay atıklarının mayalanmasıyla üretilen biyomalzemeler kullanılarak oluşturuldu. Bu yönüyle sergi hem sürdürülebilirlik perspektifini hem de tekstil sanatında yenilikçi ve deneysel yaklaşımları ön plana çıkarıyor. Sergi, sanatseverler tarafından yine 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.
Sanatseverlere Çift Sergilik Bir Deneyim
Çukurova Üniversitesi, seramik ve tekstil gibi iki farklı sanat disiplininin özgün dünyalarını buluşturan bu iki sergiyle şehirdeki kültür–sanat atmosferine katkı sunmaya devam ediyor. Her iki sergi de ziyaretçilere güçlü bir kavramsal zemin, disiplinler arası bir bakış açısı ve özgün sanatsal üretimler sunuyor. Sanatseverler, Aralık ayı boyunca bu özel sanat deneyimlerine tanıklık etmeye davetli.
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın
Adana engelliler evinde Batman'a yenildi
Çukurova GİAD’dan ÇGC’ye ziyaret
MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: “Seyhan Belediyesinin kurduğu yeni şirket kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurmuştur.”
AK Parti Yüreğir Kadın Kolları Sancaklı’nın İftar Sofrasında Buluştu
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Ramazan Ziyaretleri
Basının emekçi kadınları ÇGC’de bir araya geldi
Eğitim, teknoloji ve vefa bir arada
Burçin Şahindur: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yancıdır”
Adana 13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı
JMO’dan 8 Mart Mesajı: “Kadınların Yaşam Hakkı Pazarlık Konusu Olamaz”
Adana 01 Futbol Kulübünden, Muğlaspor maçıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar!
ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE AFAD EĞİTİM SEMİNERİ
Erhan Yılmaz: "Kadınlarımızın hak ettiği değeri gördüğü, sevginin, saygının ve eşitliğin hâkim olması temennisiyle "
Yükleniyor



