• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık: “Instagram’ın yerine sınırları kapatın”

Güncel 10.08.2024 00:24:00 0
CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları, sosyal medya uygulaması olan İnstagram’ın Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde erişim engeli getirilmesi nedeniyle, sorumlu kişiler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde Adana Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık, ülkenin iyi yönetilmediğini, özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığını söyledi.

 

Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kadın Kolları Başkanı ÖzgürtanÇığ, ilçe gençlik kolları başkanları ve gençlik kollarınınüyeleri katıldı. Adliye önünde bulunan vatandaşlarda Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde getirilen yasaklara karşı gençlik kolları üyelerine destek verdi.

 

“Anayasa ve kanunlara aykırı şekilde bir sosyal medya uygulaması olan Instagram’ı yasaklayan bu zihniyete karşı mücadelemiz son sürat devam edecek. İnstagram’ı kapatmak yerine sınırlarımızı kapatın” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık şu ifadelere yer verdi: “Yüzüncü yılını geride bıraktığımız ve yaşatmaktan onur duyduğumuz şanlı cumhuriyetimiz, kuruluş ilkeleri ve devrimleri ile herkese eşit yurttaş, özgür vatandaş olma imkanını sunmuştur. Sadece bir yönetim şekli olmakla yetinmemiş, bütün bir halk için özgürlük umudu olmuştur. Cumhuriyetimize sadık kalarak bu umuda tutunan halkımız da işçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle, emeklisiyle özgürlüklerini korumak ve büyütmek için nice mücadeleler vermiştir. Büyük Haziran Yürüyüşü’nden ’77 1 Mayıs’ına, Tekel Direnişi’ndenşanlı Gezi Direnişi’ne kadar 100 yıllık tarihimizin her anına imzasını atmış halkımızı bir bütün olarak saygıyla selamlıyoruz.

12 Mart ve 12 Eylül faşist cuntalarının müdahaleleri ile saldırıya uğrayan özgürlüklerimiz, varlığını Kenan Evren iktidarının temeli üzerine kurmuş olan AKP iktidarında tamamen yok edilmeye çalışılmaktadır. 22 yıl önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar. Oysa AKP iktidarının düşmanlaştırdığı bu insanlar halkın kendisi, tahammül edemediği bu itirazlar ise bir halkın sesidir.

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz.

Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır.

Bizler, AKP hegemonyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz.

Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz.”

Kastamonu'da gazeteciler ve şehitler için mevlid programı düzenlendi

Muş'ta uyuşturucu ile yakalanan firari hükümlü tutuklandı

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: 'Böyle maçlar kolay değil'

Kubilayhan Yücel: Kadromuz 1. Lig için yeterli değil

Isparta 32 Spor, Adanaspor'u 7-0 ile Geçti

Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi on binlerce kişiye iş sağlayacak

Mersin'de 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamaları

Cinayetten aranan hükümlü Mersin'de yakalandı

Mersin'den Sudan'a 6. İyilik Gemisi yola çıktı

Antalya'da 13 bin 213 sosyal konut için kura heyecanı

Sis Dağı'nda Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Bursa'da Gazeteciler Adına Hatıra Ormanı Kurulacak

Adıyaman'da depremde şehit olan gazeteciler anıldı

Mersin'de Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik Konferansı Düzenlendi

Ankara-Samsun hızlı treni 2,5 saate inecek, Yeşilkent Kavşağı açıldı

Mersin'de sopalı tehdit eden alkollü sürücü tutuklandı

Zafer İlkokulu İl Yarışmalarında İki Büyük Başarı Elde Etti

Yerel Medya Güçbirliği Platformu'ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Sarıgöl'de dev patatesler pazarda ilgi odağı oldu

Adana’ya dev bir yatırım daha!

Mersin'de 500 kilo bozuk et ele geçirildi

Mersin, atıktan 117 bin megavat elektrik üretti

Adana'da 4 bin TL alacak için 19 yaşındaki genç bıçaklandı

Mersin'de atıklar geri dönüşüm atölyesinde yeniden hayat buluyor

Adana'da otomobilden 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

HAVAMAŞ, Çukurova'dan havalimanı seferlerine başladı

Vali Şahin'den 10 Ocak Mesajları: Gazeteciler ve İdareciler Kutlandı

Başkan Yılmaz'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

TAG Otoyolu'nda bebek bezi yüklü tır yandı, trafik durdu

Şehitkamil'de Ocak Meclisi Tamamlandı, Tüm Maddeler Kabul Edildi

Yükleniyor

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Yüreğir Belediyesi Yeni Yıl Panayırı Optimum Avm’de Açıldı

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: 'Böyle maçlar kolay değil'

Kubilayhan Yücel: Kadromuz 1. Lig için yeterli değil

Isparta 32 Spor, Adanaspor'u 7-0 ile Geçti

Gebzespor Emircan Altıntaş'ı transfer etti

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Halı Saha Futbol Turnuvası Sonuçlandı

" Bu kritik maçta tribün desteği bizim için çok önemli"

Osman Ulubaş Köşk Ortaokulu namağlup şampiyon oldu

Esenler Erokspor Antalya Kampını Tamamladı

"Sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlamayı hedefliyoruz"

Bursaspor, Salih Kavrazlı'yı Transfer Etti

Antalya'da 13 bin 213 sosyal konut için kura heyecanı

Ankara-Samsun hızlı treni 2,5 saate inecek, Yeşilkent Kavşağı açıldı

Erdoğan: Netanyahu Gazze'ye konteyner gönderilmesine izin vermiyor

Kocagöz: 'Güçlü Türkiye için birlik ve beraberlik şart'

Gülşah Durbay'ın Adı Kadın Kafede Yaşatılacak

Konya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Buluşması

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Denizli Valiliğine Atandı

AK Parti Mersin'de Üye Sayısı 209 Bini Aştı

AK Parti Elazığ'da 95 Bin 172 Üyeye Ulaştı

AK Parti Adana'da üye sayısı 328 bin 629'a ulaştı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR