• BIST 100

    17327,80%-0,02
  • DOLAR

    43,72% 0,06
  • EURO

    51,80% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6927,60% -1,24
  • Ç. ALTIN

    11589,47% -0,69

CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık: “Instagram’ın yerine sınırları kapatın”

Güncel 10.08.2024 00:24:00 0
CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları, sosyal medya uygulaması olan İnstagram’ın Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde erişim engeli getirilmesi nedeniyle, sorumlu kişiler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde Adana Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık, ülkenin iyi yönetilmediğini, özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığını söyledi.

 

Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kadın Kolları Başkanı ÖzgürtanÇığ, ilçe gençlik kolları başkanları ve gençlik kollarınınüyeleri katıldı. Adliye önünde bulunan vatandaşlarda Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde getirilen yasaklara karşı gençlik kolları üyelerine destek verdi.

 

“Anayasa ve kanunlara aykırı şekilde bir sosyal medya uygulaması olan Instagram’ı yasaklayan bu zihniyete karşı mücadelemiz son sürat devam edecek. İnstagram’ı kapatmak yerine sınırlarımızı kapatın” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık şu ifadelere yer verdi: “Yüzüncü yılını geride bıraktığımız ve yaşatmaktan onur duyduğumuz şanlı cumhuriyetimiz, kuruluş ilkeleri ve devrimleri ile herkese eşit yurttaş, özgür vatandaş olma imkanını sunmuştur. Sadece bir yönetim şekli olmakla yetinmemiş, bütün bir halk için özgürlük umudu olmuştur. Cumhuriyetimize sadık kalarak bu umuda tutunan halkımız da işçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle, emeklisiyle özgürlüklerini korumak ve büyütmek için nice mücadeleler vermiştir. Büyük Haziran Yürüyüşü’nden ’77 1 Mayıs’ına, Tekel Direnişi’ndenşanlı Gezi Direnişi’ne kadar 100 yıllık tarihimizin her anına imzasını atmış halkımızı bir bütün olarak saygıyla selamlıyoruz.

12 Mart ve 12 Eylül faşist cuntalarının müdahaleleri ile saldırıya uğrayan özgürlüklerimiz, varlığını Kenan Evren iktidarının temeli üzerine kurmuş olan AKP iktidarında tamamen yok edilmeye çalışılmaktadır. 22 yıl önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar. Oysa AKP iktidarının düşmanlaştırdığı bu insanlar halkın kendisi, tahammül edemediği bu itirazlar ise bir halkın sesidir.

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz.

Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır.

Bizler, AKP hegemonyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz.

Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz.”

Adana'da özel ihtiyaçlı çocuklar Uğur Aslan ile buluştu

Eskişehir'de öğrenciler okulu Ramazan için süsledi

Kızılay'dan Üniversitelilere Ramazan Sofrası

EMŞAV Malatya Başkanlığı'na terör gazisi Zeynal Selağzı atandı

Yıldırım'da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Adana'da motosiklet yaya geçidinde pusetli bebeğe çarptı

Selin ardından plastik atıklar çevre kirliliğini gözler önüne serdi

Kütahya'da öğrenciler para tarihi sergisiyle geçmişe yolculuk yaptı

Adana'da kısa yağmur yolları nehre çevirdi

Yılmaz: "Kimsenin kendini çaresiz hissetmemesi için çalışıyoruz"

Mersin'de aracıyla denize düşen sürücü Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı

Kaynarca'da Ay Yıldız Temalı Etkinlik Duygu Dolu Anlar Yaşattı

TOKİ Sakarya'da 6.633 konut için kura çekildi

Mersin'de Büyükşehir Futbol Turnuvası Şampiyonu Ulaşım Dairesi Oldu

Niğde'de Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları Kurulacak

Merasim Sokak saldırısının 10. yılında şehitler anıldı

Mersin'de Din Öğretmenlerine Yapay Zeka Eğitimi Verildi

Tekmen Ortaokulu'nda 80 Ramazan Kolisi Hazırlandı

Sinop'ta 70 yeni din görevlisine cübbe ve sarık giydirildi

Sinop'ta öğrenciler akarsu kirliliğini inceledi

Akdeniz'de 114 cami Ramazan için temizlendi

Suç örgütü davasında Metin Aktaş savunma yaptı

Bursa'da triportör devrildi: Anne yaralandı, çocuk gözyaşlarına boğuldu

Ergüder, Şehit Polis Tülünk'ün Ailesini Makamında Ağırladı

Kartepe'de ücretsiz diyetisyen hizmeti Ramazan'da da sürüyor

MMO ADANA ŞUBE BAŞKANLIĞINA KEREM ŞAHİN SEÇİLDİ

Niğde'de Oryantiring İl Birinciliği Heyecanı

Kaan ve ailesi yeni evlerine kavuştu

Nazilli'de yürüyüş yolları bakıma alındı

Ramazan'da Bağırsak Sağlığı İçin 7 Kritik Öneri

Yükleniyor

ÇUKUROVA BELEDİYESİ “ALZHEİMER” KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Mersin'de Büyükşehir Futbol Turnuvası Şampiyonu Ulaşım Dairesi Oldu

Niğde'de Oryantiring İl Birinciliği Heyecanı

Denizli'de Dart Şampiyonası: 450 Sporcu Yarıştı

Ağrı Spor Lisesi öğrencileri halterde Türkiye şampiyonu oldu

Adana 01 FK, Ömer Faruk Mahir ile yolların ayırdı

Sivasspor Adana Demirspor maçı hazırlıklarına başladı

Bayburtlu sporcu Demirbaş Türkiye ikincisi oldu

Yıldızlar Voleybol Yarı Finalleri Tamamlandı

Erzurumspor FK, Adana Demirspor'u 7-0 mağlup etti

Erzurumspor FK, Adana Demirspor'u 7-0 mağlup etti

Yayman: AK Parti Sessiz Devrimlerin Partisidir

Akıncı: Türkiye bölgede savaş istemiyor

Bakan Bayraktar: "Enerjide bağımsızlık hedefimiz"

Turan: İsrail'in yayılmacı politikalarına müsaade etmeyiz

Bakan Ersoy: Batman'da Kültür Altyapısında Büyük Dönüşüm

CHP'li Özel, şehit ve gazi dernek temsilcilerini kabul etti

Yılmaz: Yükseköğretimde köklü dönüşüm tamamlandı, 7 milyon öğrenciye ulaşıldı

Genç Parti Adana İl Başkanlığına Ramazan Arık atandı

Bakan Güler Kilis'te esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Nurdağ-Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı Projesi Hızla İlerliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12

YAZARLAR