• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,04% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7312,18% -0,32
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık: “Instagram’ın yerine sınırları kapatın”

Güncel 10.08.2024 00:24:00 0
CHP’li Gençlerden Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları, sosyal medya uygulaması olan İnstagram’ın Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde erişim engeli getirilmesi nedeniyle, sorumlu kişiler hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde Adana Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık, ülkenin iyi yönetilmediğini, özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığını söyledi.

 

Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kadın Kolları Başkanı ÖzgürtanÇığ, ilçe gençlik kolları başkanları ve gençlik kollarınınüyeleri katıldı. Adliye önünde bulunan vatandaşlarda Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde getirilen yasaklara karşı gençlik kolları üyelerine destek verdi.

 

“Anayasa ve kanunlara aykırı şekilde bir sosyal medya uygulaması olan Instagram’ı yasaklayan bu zihniyete karşı mücadelemiz son sürat devam edecek. İnstagram’ı kapatmak yerine sınırlarımızı kapatın” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık şu ifadelere yer verdi: “Yüzüncü yılını geride bıraktığımız ve yaşatmaktan onur duyduğumuz şanlı cumhuriyetimiz, kuruluş ilkeleri ve devrimleri ile herkese eşit yurttaş, özgür vatandaş olma imkanını sunmuştur. Sadece bir yönetim şekli olmakla yetinmemiş, bütün bir halk için özgürlük umudu olmuştur. Cumhuriyetimize sadık kalarak bu umuda tutunan halkımız da işçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle, emeklisiyle özgürlüklerini korumak ve büyütmek için nice mücadeleler vermiştir. Büyük Haziran Yürüyüşü’nden ’77 1 Mayıs’ına, Tekel Direnişi’ndenşanlı Gezi Direnişi’ne kadar 100 yıllık tarihimizin her anına imzasını atmış halkımızı bir bütün olarak saygıyla selamlıyoruz.

12 Mart ve 12 Eylül faşist cuntalarının müdahaleleri ile saldırıya uğrayan özgürlüklerimiz, varlığını Kenan Evren iktidarının temeli üzerine kurmuş olan AKP iktidarında tamamen yok edilmeye çalışılmaktadır. 22 yıl önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar. Oysa AKP iktidarının düşmanlaştırdığı bu insanlar halkın kendisi, tahammül edemediği bu itirazlar ise bir halkın sesidir.

Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz.

Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır.

Bizler, AKP hegemonyasına girmiş dahi olsa yargı organlarında görevini layığı ile yerine getirmek için emek veren, anayasaya bağlı savcılar olduğunu biliyoruz.

Bu uygulamaya karşı, cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz.”

DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek

Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı

MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR

ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI

Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!

BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm

Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı

DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret

VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı

Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu

ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN

VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri

Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın

Adana engelliler evinde Batman'a yenildi

Çukurova GİAD’dan ÇGC’ye ziyaret

MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: “Seyhan Belediyesinin kurduğu yeni şirket kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurmuştur.”

AK Parti Yüreğir Kadın Kolları Sancaklı’nın İftar Sofrasında Buluştu

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Ramazan Ziyaretleri

Basının emekçi kadınları ÇGC’de bir araya geldi

Eğitim, teknoloji ve vefa bir arada

Burçin Şahindur: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yancıdır”

Adana 13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı

JMO’dan 8 Mart Mesajı: “Kadınların Yaşam Hakkı Pazarlık Konusu Olamaz”

Adana 01 Futbol Kulübünden, Muğlaspor maçıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar!

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE AFAD EĞİTİM SEMİNERİ

Erhan Yılmaz: "Kadınlarımızın hak ettiği değeri gördüğü, sevginin, saygının ve eşitliğin hâkim olması temennisiyle "

Yükleniyor

loading

Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı

BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE AFAD EĞİTİM SEMİNERİ

Yüreğir’de Abdurrahman Önül Konserine Yoğun İlgi

ÇUKUROVA’DA TİYATRO KURSUNA YOĞUN İLGİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ “ALZHEİMER” KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Adana engelliler evinde Batman'a yenildi

Adana 13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı

Adana 01 Futbol Kulübünden, Muğlaspor maçıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar!

“Taraftarlarımızın desteğiyle sahadan galip ayrılacağız. Takımımıza ve teknik kadromuza tam güveniyoruz”

Büyükşehir U 16 Kızlar Takımı Bölge Şampiyonu

Adana Demirspor Teknik Direktörü Kubilayhan Yücel: Penaltı Moralleri Bozdu

Sinan Kaloğlu: Adana Demirspor Türk futbolu için önemli

Pendikspor, Adana Demirspor'u 5-0 Yendi

Mersin'de dördüz kardeşler basketbolda buluştu

Yıldız Erkekler Dart Şampiyonası'nda Şampiyon Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu

Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu

Gürkan Çalışkan'dan, Muğlaspor karşılaşması öncesinde camiaya birlik ve inanç çağrısı

Adalet Partisi’nde Yeni Dönem: Mehmet Uygur Genel Başkan Yardımcısı Seçildi

Bakan Göktaş: Güçlü Gelecek Hedefli ve Çalışkan Gençlerle Mümkün

Aldemir: 28 Şubat Millet İradesine Ağır Darbe

Kurtulmuş: Terörden kurtulan Türkiye her alanda güçlenecek

Yavuz: "Erdoğan Öğrenilmiş Çaresizlikleri Parçaladı"

Aliyev: Hocalı soykırımı 20. yüzyılın en kanlı suçlarındandı

Pezeşkiyan: Nükleer silahımız olmayacak, dini lider yalan söylemez

Albayrak, iftarda şehit ailesiyle buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

YAZARLAR