15811,53%0,87
43,35% 0,25
51,27% 0,73
6944,72% 1,57
11200,48% 2,32
Mitinge Anlamlı Bir Başlangıç
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuştu. Özel, konuşmasına 29 Aralık 2025'te Yalova'da DEAŞ'a yönelik operasyonda şehit olan polis memurları İlker Pehlivan, Turgut Külünk ve Yasin Koçyiğit'i anarak ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Ankara'daki Uğur Mumcu anma töreninden geldiğini belirten Özel, Mumcu'yu karanlık odakların kaybettirdiğini söyleyerek, ölümünün 33. yılında onu özlem ve minnetle andı.
Hak Arayışı ve Meydan Çağrısı
Özel, Yalova'ya kış ortasında sadece miting için gelmediklerini vurguladı. "Biz buraya bir hak aramaya, itiraz etmeye, sesimizi yükseltmeye geldik" diyerek, emeklilere ve emekçilere yapılan adaletsizliklere, gelecek kaygılarına ve en önemlisi, seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmak için orada olduklarını ifade etti.
CHP'nin Ekonomi ve Sosyal Vaadleri
"Cumhuriyet Halk Partisi asla sermayenin düşmanı değildir" diyen Özel, onlara daha çok kazanacakları ancak vergilerini adil ödeyip eşit paylaşacakları bir düzen sunacaklarını söyledi. Konuşmasında somut vaadler de sıraladı: "CHP döneminde Türkiye'deki gençlerin vize sorunu kalmayacak. CHP gelecek, Türkiye Avrupa Birliği'ne girecek. Vizesiz Avrupa, yasaksız Türkiye olacak."
Kreş, Yurt ve Yeni Bir Düzen Sözü
Özel, her mahallede devlet kreşleri ve her şehirde devlet yurtları olacağının sözünü verdi. "Ne öğrencimizi ne emeklimizi sokakta bırakmayacağız. Barınma sorunu devletin sorunu olacak, yoksulun sorunu olmayacak" dedi. Kimsenin aç, sobasız ve mutsuz olmayacağı bir ülke kurmak için tek ihtiyacın, AK Parti'nin "kara düzeni"nin gitmesi ve halkın iktidarının kurulması olduğunu belirterek, "Bu iktidarı kurmaya var mısınız? İşte bunun için bu meydandayız" diyerek sözlerini tamamladı.