Tarih: 18.09.2023 22:38

Avrupa Gazeteciler Birliğinden (ATGB) seminer

Facebook Twitter Linked-in

Almanya‘ nın Kuzey Ren Vesfalya  Eyaletinin Meschede kasabasında Hotel Hennedamm‘ da  düzenlenen ve Almanya`nın en büyük ve saygın Vakfı Friedrich-Ebert-Stiftung‘ un(FES)  destek verdiği seminere, ATGB Başkanı Recai Aksu konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü  ATGB Üyesi Mehmet Tanlı‘ nın yaptığı seminere ünlü Karikatüristler Erdoğan Karayel ( Stuttgart) ve İsmail Doğan‘ ın ( Brüksel) yanısıra  Berlin, Frankfurt ve Kölnden gazeteciler, sanatçılar katıldılar.

Türkiye‘ den gelecek Konuşmacılara Almanya Vize vermedi

 Seminere konuşmacı olarak davet edilen Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve iki refakatçisi ise Ankarad'a ki Alman Büyükleçiği'ne seyahat Vizesi için çok erkenden müracaat etmeleri, seminer programında oldukları ve programın yollanmasına rağmen katı Alman Vize uygulamasına takıldılar. Bu haber ve Alman tarafının haksız, çirkin uygulaması seminere katılan, semineri organize eden ATGB liler tarafından üzüntü ve öfkeyle karşılandı. 

ATGB  Başkanı Recai Aksu,  gazetecilerin katıldığı seminerde, Avrupa‘ da, Almanya‘ da Türkçe yazılan, konuşulan medyanın dünü bugünü, Almanya‘ daki Türkiyelilerin medya kullanımı, bir Alman_Fransız kültür kanalı olan ARTE gibi bir TV kanalının Alman-Türk versiyonu, Avrupada‘ ki Türkçe medyanın geleceği, Alman medyasında çalışan Göçmenler ve Türkiye kökenliler, Türkiye‘ de bağımsız, muhalif medyanın maruz kaldığı inanılmaz baskılar, cezalar ve tutuklu gazeteciler ile ATGB‘ nin  son faaliyetleri, aksiyonları konusunda   katılımcıları bilgilendirdi.

 

Yine ATGB üyesi gazeteci ve sağlıkçı Ali Sönmez ( Berlin) deprem ve ilk yardım gibi çok aktüel  bir konuda sunum yaparken, ATGB Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Evla Bostan da Türkiyeli ailelerin ve diğer göçmen ailelerin çocuklarının sosyal medyayı nasıl kullandıkları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.  Akşamları ise sanatçı, Ozan Gani Cansever( Heval) seslendirdiği aralarında kendi bestesi de olan  halk müziği eserleri ve okuduğu şiirlerle seminere renk kattı. 

 

Recai Aksu kitabını imzaladı

Meschede‘ deki seminerde Başkan Recai Aksu katılımcılara yazdığı son kitabı ‚‘‘ Laiklik yolunda Bir Ömür; Şahin Ulusoy‘‘ kitabını imzalayarak hediye etti. Gazetecilerin  Semineri,  seminere katılan ünlü iki çizim ustası aynı zamanda ATGB yönetim kurulu üyesi olan karikatürist Erdoğan Karayel ve İsmail Doğan günün ve seminerın anısına çizdikleri karikatürlerle son buldu. Seminer  konuşmacılara yöneltilen yöneltilen sorular ve verilen  detaylı  yanıtlarla son buldu.

Haber:Mehmet Tanlı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —