-
BIST 100
15969,15%-1,96
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,60% -0,65
-
GRAM ALTIN
7211,50% 0,08
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
ASİM'NDEN ÖNEMLİ UYARI: OKUL KANTİNLERİNDE İSRAİL ÜRÜNLERİNE HAYIR!
MAHMUT ERASLAN: "HERKESİ YETKİLERİ ÇERÇEVESİNDE SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), her ay düzenlediği toplantılarla Adana ve ülke gündemini değerlendirmeye, sivil toplumun vatandaşlar üzerindeki etkisini artırmaya devam ediyor. Eylül ayı toplantısında konuşan Başkan Mahmut Eraslan; "Okul kantinlerinde İsrail işgal güçlerine açıkça destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması için tüm paydaşları göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için duyarlı olmak zorundayız. Bunun için de herkes yetkileri çerçevesinde sorumluluk almalıdır" diye konuştu.
Adana'da 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), Eylül ayı toplantısını geçtiğimiz hafta sonu Sarıçam Evliya Çelebi Oteli'nde gerçekleştirdi. Cihannüma ve Yedi Hilal Dernekleri’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya, platforma üyesivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması değerlendirildi. Gençlik üzerine yapılacak faaliyetler istişare edilirken özellikle ateizm, deizm ve gençleri ve toplumu olumsuz etkileyen diğer akımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı. Ayrıca, okul kantinlerinde İsrail işgal güçlerine destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması yönünde bir çağrı yapıldı.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, sivil toplumun toplumsal sorunların çözümünde kritik bir rol üstlendiğini belirterek; "Toplantımızda, gençliğimizin karşı karşıya olduğu zorlukları ve bu zorluklarla başa çıkma yollarını derinlemesine ele aldık. Ateizm ve deizm gibi gençlerimizi olumsuz etkileyen akımlara karşı daha aktif bir mücadele sergilememiz gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi artıracağız" dedi.
İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana 50 bine yakın insanı katlettiğini, 100 bine yakın insanın ise katliamlar sırasında yaralandığını hatırlatan Başkan Eraslan; "Busoykırıma, bu vahşete vicdan sahibi hiçbir insan ortak olamaz. İsrail’de faaliyet gösteren firmaların ve Siyonist İsrail işgal rejimine açıkça destek veren firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması için çağrıda bulunuyoruz. Bunun için yasal alt yapı olmasına da gerek yok. Herkes vicdanının sesini dinleyerek sorumluluk alanı çerçevesinde hareket ederse eminim ki hiçbir okul kantininde İsrail’e destek veren firmaların ürünleri satılamaz. Bu hem toplumsal duyarlılık açısından önemli hem de bir mazlumun daha katledilmemesi, yaşlı, hasta insanların, kadınların, çocukların öldürülmemesi ve daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de ülke ve dünya gündemine dair görüşlerini dile getirdi.
Toplantı yapılan duaların ve birlikte çektirilen fotoğrafların ardından sona erdi.
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın
Yükleniyor



