• BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,71% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,13% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

Adana; 19 Mayıs’ına sahip çıktı

19 Mayıs Yalnızca Bir Tarih Değildir, Bir Milletin Dirilişidir Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz.”

Siyaset 21.05.2025 09:18:00 0
Adana; 19 Mayıs’ına sahip çıktı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında meşaleli kortej ve Göksel konserine 10 bin Adanalı katıldı.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen meşaleli yürüyüş ve Göksel konseri renkli görüntülere sahne oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde başlayan yürüyüşe Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, CHP Adana Milletvekilleri, siyasiler ve Adanalılar katıldı.

Kortejin önünde, “19 Mayıs Yalnızca Bir Tarih Değildir, Bir Milletin Dirilişidir” yazılı pankart taşındı. Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüyen 10 bin Adanalı, zaman zaman Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet temalı sloganlar attı.

 

 Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı güzergahını izleyerek Uğur Mumcu Meydanı’na akan Adanalılar, burada Göksel Konseri’ni izlemek için gelen coşkulu hemşehriyeriyle buluştu.

 

GENÇLİK BURADA, ATATÜRKÇÜLER BURADA

Coşkulu kalabalığın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:“Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Onu milli bayramlarımızda anıyoruz ama aslında onu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Atatürk’ü zihnimizden, beynimizden, ufkumuzdan, gideceğimiz yoldan ayırmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere, onun açtığı yoldan yürümeye devam etmeliyiz. Onu unutturma, silah arkadaşları ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte inşa ettiği Cumhuriyet’i dönüştürme çabasında olanlar bulunsa da işte gençlik burada, işte Atatürkçüler burada. Gençlik önemli çünkü Mustafa Kemal Atatürk gençliği işaret ediyor, Cumhuriyet’i gençliğe emanet ediyor.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 7 DÜVELİN İŞGAL ETTİĞİ ÜLKEMİZİ KURTARDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı bir milletin doğuşu, doğum günü olarak adlandırdığını belirten Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Elbette 19 Mayıs’ın öncesi var. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele verme hissini Adana’da, Adanalılardan alıyor. Sonra İstanbul’a gidiyor ve boğazdaki düşman gemilerini görünce ‘geldikleri gibi giderler’ diyor. Çünkü Adana’da kafasına koymuş mücadele edip, düşmanı vatan topraklarından söküp atmayı. Gençlerimiz tarihimizi okumalı. Elbette Selçuklu’yu, Osmanlı’yı da okuyun ama daha çok Cumhuriyet tarihini okuyun. Mustafa Kemal Atatürk, 7 düvelin işgal ettiği bu ülkeyi kurtardı.”

LOZAN İLE SEVRİ YIRTIP, KAYBETTİĞİMİZ TOPRAKLARIMIZI YENİDEN KAZANDIK

Sevr Anlaşması ile kaybedilen vatan topraklarının Lozan ile geri alındığını belirten Başkan Zeydan Karalar, bu başarının Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası sayesinde olduğunu ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün daha sonra “Esas savaş şimdi başlıyor. Ekonomik bağımsızlık olmazsa siyasi bağımsızlığımız olamaz” dediğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi yönettiği 15 yılda, bütün büyük yatırımların hayata geçirildiğini vurguladı.

Günümüzde ekonomik bağımsızlık ve siyasi bağımsızlık için mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde barış, hukuk, demokrasi, kardeşlik olsun, silahlar sussun, kimse ölmesin ama Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ayarlarına, Cumhuriyet değerlerine de zarar gelmesin istiyoruz. Gençliğe güveniyoruz. Kim ne yaparsa yapsın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Gençliğin bu heyecanı, bu kararlılığı olduğu sürece Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaptıklarını unutturamayacaklar. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak.”

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından sanatçı Göksel, Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran Adanalılara en güzel şarkılarını söyledi. 

KIZILDAĞ BAŞPEHLİVANI ÇELEBİ’DEN BAŞKAN ULUDAĞ’A ZİYARET

Başkan Dr. Ali Türemiş, “Transfer Bugün, Altyapı ise Gelecektir"

"Lige iyi başlayıp, sonunu da iyi bitirmeyi amaçlıyoruz"

Adana’da 7 Bin 307 Deprem Konutu ve Köy Evi Teslim Edildi

M1 ADANA AVM’DE AIESEC İLE KÜLTÜREL PANAYIR: DÜNYA LEZZETLERİ VE DANSLARI ADANA’DA BULUŞTU

ADANA’DAN 40 KIZ ÖĞRENCİMİZ ‘MEDENİYET, TARİH VE KÜLTÜR’ KAMPINA YOLA ÇIKTI

“Hasat zamanı ithalat kararı almak yanlış”

Deniz Feneri Derneği, Gazze’de binlerce sivile umut oluyor

Nacar: Millete Hizmet, Bayrak Yarışıdır

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Uyarı!

VALİ KÖŞGER, DAĞLIOĞLU MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTU

Dr. Gündoğdu ve Tüfekçi yeni dönemi konuştu

Suden ve Görkem Nişanlandı!

“Gelirde Adalet, Ücrette Denge İstiyoruz – Yetersiz Teklife Hayır!”

ADANA’YA 830 MİLYON LİRALIK DEV SPOR YATIRIMI

Ramazan Ağar’ın abla acısı

Ceyhan Belediyesi’nden Aşırı Sıcaklara Karşı “Esnek Mesai” Uygulaması

Gündoğdu’dan fidan kampanyası

Ayhan Deniz:" 18-21 Ağustos tarihleri arasında Tevriz Dura Stadı'ndaki futbolcu seçmelerimize herkes davetlidir"

AK Parti 24 Yaşında: “Birlikte Türkiye’yiz, Birlikte Güçlüyüz”

Dr.Küçükcan; 'Anasız kaldım, öksüzüm artık'

Yüreğir Belediyesi Çocuk Şenlikleri Başladı

Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, İstanbul'a geliyor..

Karataş balıkçısına malzeme desteği

BELEMEDİK’TEN VARDA’YA ADANA’NIN TARİHİ ROTASI YENİDEN CANLANACAK

SEYHAN’DA SİYASET ÜSTÜ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

“21. Yüzyılda Hicap Duyulası Bir Durum”

Dr. Tatar “Yasal ve Alt Yapı Çalışmaları Acilen Tamamlanmalı”

YÜREĞİR’DE 2 KENT LOKANTASI HİZMETE BAŞLADI

Elektrik Kesintilerine Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz!

Yükleniyor

KIZILDAĞ BAŞPEHLİVANI ÇELEBİ’DEN BAŞKAN ULUDAĞ’A ZİYARET

Ceyhan Belediyesi’nden Aşırı Sıcaklara Karşı “Esnek Mesai” Uygulaması

Yüreğir Belediyesi Çocuk Şenlikleri Başladı

Karataş balıkçısına malzeme desteği

SEYHAN’DA SİYASET ÜSTÜ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

YÜREĞİR’DE 2 KENT LOKANTASI HİZMETE BAŞLADI

SEYHAN’DA YOLLAR YENİLENİYOR!

Seyhan Belediyesinden Temizlikte Yeni Hamle

“BARINAK MELEKLERİ” GÖREV BAŞINDA

BAŞKAN KOZAY: ENGEL YOK, SADECE SEVGİ VAR

Başkan Dr. Ali Türemiş, “Transfer Bugün, Altyapı ise Gelecektir"

"Lige iyi başlayıp, sonunu da iyi bitirmeyi amaçlıyoruz"

Ayhan Deniz:" 18-21 Ağustos tarihleri arasında Tevriz Dura Stadı'ndaki futbolcu seçmelerimize herkes davetlidir"

Murat Saruhan: " Ligin ilk maçı olan Elazığıspor deplasmanından 3 puanla döneceğiz"

Görkem Sevindik: " Yeni sezonda taraftarlarımızın desteği ile şampiyonluğa ulaşacağız"

"Adanaspor Kulübü bir zümreden, bir topluluk, bir dernekten daha üstün hepimizin kutsal bir varlığıdır"

Nacar: Şampiyonluk Adana'nın Ruhunda Var

ADANA'NIN MİLLİ SPORCUSU TURNA GÜRBÜZ'DEN TARİHİ MADALYA

Adana Demirspor’un Efsane Kaptanı Tombik Ahmet kaybının birinci yıl dönümünde anılacak

ÇİLTAR MTSK Sporcusu Görkem Öçal’a Başkan Türemiş'ten Tebrik!

AK Parti 24 Yaşında: “Birlikte Türkiye’yiz, Birlikte Güçlüyüz”

KOZANLI İŞ İNSANI İSMAİL KÜTÜK, CHP KOZAN İLÇE BAŞKAN ADAYLIĞINI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇIKLADI

Son anketlerde AK Parti yüzde 4 önde

CHP PM ÜYELERİ VE MİLLETVEKİLLERİNDEN OLUŞAN HEYET ADANA’DA, İLK DURAK ADALET NÖBETİ ÇADIRI

Adana’da Siyasi Sürpriz: Gizzik Duran’ın Torunu Anahtar Parti’de

Nurgül Beytiye Ekinci: “Kapısını çalmadık hane bırakmayacağız”

BİLAL OĞUZ: “SAADET PARTİSİ, AHLAKLI VE ADALETLİ İKTİDARIN ADIDIR”

MHP SEYHAN'DA MUHARREM AYI PROGRAMI

Adana sel oldu, Zeydan Karalar’a sahip çıkmak için Uğur Mumcu Meydanı’na aktı

Ahmet Dardağan’dan Demokrasiye Çağrı: “Siyasetin Onuruna Sahip Çıkacağız”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0

YAZARLAR