• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 17. BASIN BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

MUSTAFA SARIGEÇİLİ: İŞGÜCÜ UYGULAMA PROGRAMI, OKULLARIN TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM OLAMAZ

Güncel 12.09.2024 21:45:00 0
   EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 17. BASIN BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullardaki güvenlik ve temizlik sorunları bir an önce giderilmelidir. İşgücü Uygulama Programı, okulların temizlik sorununa çözüm olamaz" dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşmasını Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.

 

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve şube yönetiminde yaşanan değişiklik nedeniyle düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

2024-2025 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Şube yönetiminde yaşanan değişikliğin asla bir kırgınlık ya da küskünlük nedeniyle yaşanmadığını ifade eden Başkan Sarıgeçili Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak ilkeli sendikacılık mücadelelerini daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

 

Eğitim Çalışanları Yeni Döneme de Sorunlarla Başlıyor

 

Eğitim çalışanlarının yeni döneme de sorunlarla başladığını ifade eden Başkan Sarıgeçili; "Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır. 20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmelidir. Mülakat uygulaması kaldırılmadır. Öğretmen açığı sorununa çözüm bulunmalıdır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik son bulmalı, kadrolu istihdam esas alınmalıdır. Yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Mağduriyet giderilerek kalıcı bir kariyer sistemi kurulmalıdır. Eksiklikler giderilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu adını hak eden bir içeriğe kavuşturulmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler hayata geçirilmelidir. Eğitim yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalıdır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapılmalıdır. Hizmetli ve memurların hakları iyileştirilmelidir. Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir. Okullara doğrudan ödenek tahsis edilmelidir. Depremin neden olduğu sorunlar tamamen giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Okullardaki Güvenlik Sorununun Giderilmesi Gerekir

 

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili derinden etkileyen depremlerin yol açtığı sorunların da giderilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıgeçili konuşmasında okullardaki güvenlik ve temizlik problemlerine de değinerek; "Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için güvenlik konusuna önem verilmeli. Gün geçmiyor ki şiddet olayları bazen eğitimciye şiddet bazen de öğrencilerimizi mağdur eden olaylar olarak karşımıza çıkmasın. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir talebimiz var. Birkaç yıldır kısmen yerine getiriliyor olsa da bunu asla yeterli bulmuyoruz. Adına 'Belediye Modeli' dediğimiz bu uygulama ile okullarımıza öğrenci sayısına göre hazineden bütçe ayırılmasını talep ediyoruz. Böylece okullarımız kendi imkanlarıyla hem güvenlik hem de temizlik sorunlarını çözebilecek ve okul yönetimi ile veliler karşı karşıya gelmeyecektir" dedi.

 

İşgücü Uygulama Programı, Okulların Temizlik Sorununa Çözüm Olamaz

 

Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesinin, ihtiyaçların yeterli ölçüde ve zamanında karşılanmasıyla mümkün olabileceğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullarımızda temizlik, güvenlik gibi hizmetleri yürüten yeterli sayıda yardımcı personelin varlığı olmazsa olmazdır.  Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanamadığından vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından yapılan veya İŞKUR yönetimindeki geçici istihdam programlarıyla yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların açıldığı bugünlerde halen çok sayıda okulun yardımcı personel ihtiyacı giderilememiştir. İŞKUR tarafından yeni uygulamaya konulan İşgücü Uygulama Programı da tam olarak hayata geçirilememiştir. İşgücü Uygulama Programı iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli bir gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olduğu için bu hâliyle okulların personel ihtiyacına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

 

Okul Kantinlerinde Boykot Ürünlerinin Satışına İzin Verilmemelidir

 

Sarıgeçili açıklamalarını; "Siyonist İsrail ekonomisine katkıda bulunmak, işgal ve zulmün devamına katkıda bulunmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle okul kantinlerinde İsrail ya da İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması, bu boykota katkıda bulunmanın bir yoludur. Yerli ürünlere öncelik vermek, millî ekonomiye katkıda bulunmak ve yerli üreticiyi desteklemek demektir. Okul kantinlerinde İsrail ürünlerinin yerine yerli ürünlerin satılması, bu amaca hizmet edecektir. Bu çerçevede, okul kantinlerinde İsrail menşeli veya İsrail’in Gazze katliamına destek açıklamasında bulunan yerli ve yabancı ürünlerin satışının yasaklanması sağlanmalıdır" sözleriyle tamamladı.

 

Mustafa Sarıgeçili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplandırdı.

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşması toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, Şube Sekreteri Süleyman Samsa, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgut Karasar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Erdoğan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Gül, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Kara, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Güvener. Ç. METROPOL

Mersin'de Anamur Kedi Kısırlaştırma Merkezi hizmete girdi

Adana'da sel felaketi: Kozan-Kayseri karayolu kapandı

Akdeniz Belediyesi sağanakta gece boyu müdahale etti

Mersin'de Ramazan öncesi zabıta denetimleri yoğunlaştı

Tarsus'ta sağanak sonrası belediye ekipleri hızla müdahale etti

Adana Demirspor Başkanı: 'Kulüp artık halkın, sorumluluk şehrin'

Mersin'de 200 bin boş makaron ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı

Şehit eşi Funda Akbulut, Sevgililer Günü'nde eşinin hatırasını anlattı

Adana'da sel ve heyelan ulaşımı vurdu, yollar kapandı

Mut'ta aşırı yağış yolları kapattı

Kozan'da liseliler kavgadan centilmenliğe geçti, kupayı birlikte kaldırdı

Beylikova'da 'Bir Atkı Bin Umut' projesiyle çocuk hayalleri gerçek oldu

Tekkeköy'deki Hava Kirliliği Mecliste Tartışıldı

Şehit Uzman Çavuş Selman Çelik, Kütahya'da anıldı

Tekirdağ'da 6.865 konutun hak sahipleri belirlendi

Bakan Ersoy: Batman'da Kültür Altyapısında Büyük Dönüşüm

Kocaeli'de 10 bin 340 sosyal konut için kura çekimi yapıldı

CHP'li Özel, şehit ve gazi dernek temsilcilerini kabul etti

Kayserili sporcular Paralimpik yolunda çifte şampiyonluk kazandı

Karaman'da fırtına kamyoneti devirdi, çatılar uçtu

Kozan'da sağanak yağış kuruyan kaynakları canlandırdı

Adana'da 'Bir Bebek Bir Fidan' protokolü imzalandı

Bartın'da okullarda afet farkındalık eğitimi ve tatbikatları yapıldı

Bozyazı'da sel alarmı: Sini Çayı taşma riski

Araç kiralama sahtekarlığında 43 kişi 2.8 milyon TL dolandırıldı

MSB, Kars'ta Kış Tatbikatı Videosunu Paylaştı

Tarsus'ta yağmur kazaya neden oldu, araç şarampole devrildi

Adana’da “Bir Bebek Bir Fidan” Protokolü

Sivrihisar'da Voleybol Turnuvası Finali Heyecanı

İhsan Ozanoğlu 45. Vefat Yılında Anıldı

Yükleniyor

ÇUKUROVA BELEDİYESİ “ALZHEİMER” KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Adana Demirspor Başkanı: 'Kulüp artık halkın, sorumluluk şehrin'

Kozan'da liseliler kavgadan centilmenliğe geçti, kupayı birlikte kaldırdı

Kayserili sporcular Paralimpik yolunda çifte şampiyonluk kazandı

Sivrihisar'da Voleybol Turnuvası Finali Heyecanı

Elazığ, Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 4 Madalya Kazandı

OSMAN SUSAR GÜVEN TAZELEDİ

Kayserili sporcular Fas Grand Prix'sine katılacak

“Ligdeki istikrarlı yürüyüşümüzü bu maçta da sürdüreceğiz"

Başkan Yılmaz, Gençlerle Basketbol Maçında Buluştu

Gazipaşa Badminton Takımı Antalya Şampiyonu Oldu

Bakan Ersoy: Batman'da Kültür Altyapısında Büyük Dönüşüm

CHP'li Özel, şehit ve gazi dernek temsilcilerini kabul etti

Yılmaz: Yükseköğretimde köklü dönüşüm tamamlandı, 7 milyon öğrenciye ulaşıldı

Genç Parti Adana İl Başkanlığına Ramazan Arık atandı

Bakan Güler Kilis'te esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Nurdağ-Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı Projesi Hızla İlerliyor

Başkan Seçer: D-400 Mersin için artık uygun değil

Uşak'ta 25 Yıllık İmar Sorunu Çözüldü

Bahçeli: MHP, Terörsüz Türkiye hedefiyle siyasetin merkezi oldu

Akçadağ'da 6 Şubat Deprem Şehitleri Kabir Başında Anıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR