Tarih: 13.01.2026 09:26

Tufanbeyli'de 40 cm kar, okullar tatil

Facebook Twitter Linked-in

Kar Kalınlığı 40 Santimetreyi Buldu

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreye ulaştı. Meteorolojinin uyarısını verdiği yağışlı hava koşulları nedeniyle ilçedeki okullar bir gün daha tatil edildi.

Ekipler Yollar İçin Seferber Oldu

İlçedeki kurumlara bağlı ekipler, iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bazı araçların yolda kaldığı bölgede kurtarma ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

Esnaftan Bereketli Yıl Temennisi

Esnaf Ahmet Karaduman, "Tufanbeyli'ye 2 gün kar yağdı. Yaklaşık 40 santimetre kar oldu. Karla birlikte bereket geldi. Çünkü Adana'nın göl ve barajları kuzeyden gelen sularla dolacak. İnşallah bu kar yağışı devam eder. Karlı yıl varlı yıl olur. Bereket gelir, insanların mutluluğuna sebep olur" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —