Tarih: 28.01.2026 10:10

Seyyar satıcı 10 yıldır boşanamıyor, eşi mahkemede 'boşanmıyorum' diyor

Facebook Twitter Linked-in

10 Yıllık Ayrılık ve Boşanma Mücadelesi

Adana'da yaşayan seyyar satıcı Zeynettin Delen (56), eşi M.D. (50) ile 30 sene önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 5 çocukları dünyaya gelirken, 2016 yılında aralarında başlayan geçimsizlik nedeniyle Zeynettin Delen evi terk etti. 10 yıldır eşinden ayrı yaşayan Delen, boşanmak için verdiği hukuk mücadelesinden sonuç alamıyor.

Mahkeme Salonundaki 'Hayır' Cevabı

Zeynettin Delen, 2021 yılında açtığı boşanma davasında, eşinin mahkemeye gelerek 'boşanmıyorum' demesi üzerine davanın düşürüldüğünü anlattı. Geçtiğimiz yıl 12. Aile Mahkemesi'ne yeniden başvuran Delen'in davası, 20 Ocak 2026'daki duruşmada da sonuçlanmadı ve mahkeme kararı 14 Mayıs 2026 tarihine ertelendi.

Çocuklardan da Uzak Kaldı

Yaşadığı süreci paylaşan Delen, "Eşimle 10 yıldır ayrı yaşıyorum. Hakim bana 'eşini ikna edeceksin' dedi ancak eşim ikna olmuyor. Avukat da tutamıyorum, param yok. 5 çocuğum var ama 10 yıl oldu, 20 bayram geçti, hiçbiri beni aramadı" ifadelerini kullandı. İki kızının evlendiğini, ancak kendisinden 'hakkını helal et' demediğini söyledi.

'Barışma Şansımız Sıfır, Yeni Bir Hayat İstiyorum'

Avukatın kendisinden boşanma davası için 100 bin lira talep ettiğini öne süren Delen, "Ortada miras yok, maaş yok, mal mülk yok. Ben bu kadınla anlaşamıyorum ve boşanmak istiyorum. Bizim barışma şansımız sıfır. Boşanıp yeni bir hayat sürdürmek istiyorum, belki evlenirim. Milyonlarca insan boşanıyor, biz boşanamıyoruz" diyerek durumun çözülmesini istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —