Gaziantep'te 5 çocuk babası Cengiz Akkurt'un pompalı tüfekle öldürülmesi davasının ikinci duruşması görüldü. Sanık Uğur K., hakim karşısına çıkarak, "Nişanlım Melisa 13 yaşlarındayken ve daha sonraki süreçlerde maktul Cengiz Akkurt tarafından defalarca tacize uğramış. Fakat bunu bana anlatmamıştı. Benim amacım maktulü öldürmek değildi" dedi.
Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar Uğur K. ve Muhammet Enes K., avukatları, maktulün ailesi ve tanıklar hazır bulundu. Sanık Uğur K., nişanlısının taciz iddialarını öğrendikten sonra Akkurt'la konuşmak istediğini, olay günü tesadüfen karşılaştıklarını ve onu uyardığını anlattı.
Uğur K., olay günü kardeşiyle araçta olduğunu, aracın plakasını radar cezalarından kaçınmak için değiştirdiğini belirtti. Maktulü gördükten sonra tüfeği alarak aracından indiğini, yüzüne maske taktığını ve Akkurt'a seslendiğini ifade etti. "Her şeyden haberim var" dedikten sonra tüfeği doğrulttuğunu, Akkurt'un hakaret ettiğini ve nişanlısı hakkında sözler söylediğini öne sürdü.
Sanık, "Benim maktulü öldürmek gibi bir amacım yoktu. Eğer öldürmek isteseydim tüfeği doğrudan kafasına doğrultabilirdim. Ben tüfeği Maktulün ayağına doğru ateş ettim" şeklinde konuştu. Vurma eyleminden sonra araca koştuğunu ve kardeşinin kendisini aldığını, sokaktaki gençlere ambulans çağırmalarını söylediğini aktardı.
Diğer sanık Muhammet Enes K. ise olay anına ilişkin, "Abim aniden koltuğun altından bir tüfek çıkardı ve araçtan indi. O ana kadar aracın içinde tüfek olduğunu bilmiyordum" dedi. Abisinin araçtan inmesi üzerine aracı çalıştırıp uzaklaştığını, silah sesi duyduktan sonra abisinin koşarak geldiğini ve onu araca aldığını söyledi. Olay hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını ve beraatini talep etti.
Mahkemede söz alan maktulün eşi E.A., eşinin Melisa ile arasında yaşandığı iddia edilen olayı duyduğunu, Melisa ile görüştüğünü ve onun öğretmenler tarafından sıkıştırıldığını, bu nedenle yanlış ifade verdiğini söylediğini aktardı. Eşinin kadınlarla tokalaşan biri olmadığını, düğün günü de Melisa ve ailesiyle iletişime geçmediğini vurgulayarak, suçluların cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, tanık Melisa Sakine A.'nın yaralanmasının niteliğinin belirlenmesi için tedavi evraklarının Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Ayrıca, tanıklar Melisa Sakine A. ve Eren K. hakkında yeniden zorla getirme emri çıkarılmasına hükmetti. Sanıklar Uğur K. ve Muhammet Enes K.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde, 8 Şubat akşamı sokakta yürüyen 5 çocuk babası fabrika işçisi Cengiz Akkurt (53), pompalı tüfekle saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 2 zanlı, kaçışta ikiz plakalı araç kullandıkları tespit edilerek yakalanmış ve tutuklanmıştı.