Tarih: 11.02.2026 09:37

Konya'da uyuşturucu operasyonu: 16 bin hap ele geçirildi, 3 tutuklama

Facebook Twitter Linked-in

Operasyonun Başlangıcı ve Hedef

Konya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığını sürdürüyor. Ereğli Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, satıcılar, kullanıcılar ve ticaret yapan gruplara yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, Adana'dan yola çıkan iki aracın Ereğli'ye uyuşturucu madde getireceği istihbaratı alındı ve derhal harekete geçildi.

Araçların Durdurulması ve Yakalanmalar

Ekiplerin sıkı takibi sonucu, araçlar Ereğli'ye giriş yaptıkları sırada durduruldu. İlk araçta bulunan M.Ö. ve O.E. isimli şahıslar yakalandı. Aynı operasyonla, diğer araçla seyir halinde olan E.Ş. ve S.K. isimli şahısların da önü kesildi. Şahıslardan S.K., polisi fark edince araçtan atlayarak kaçmayı denedi, ancak E.Ş. gözaltına alındı.

Büyük Miktarda Ele Geçirilen Hap

Şahıslar ve araçlarda yapılan kapsamlı aramalar neticesinde, toplamda 16 bin 541 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Bu, bölgedeki uyuşturucu trafiğine ağır bir darbe vurdu.

Yasal Süreç ve Devam Eden Çalışmalar

Olayla ilgili olarak yakalanan M.Ö., O.E., E.Ş. ve firari S.K. hakkında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti" ve "Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurma" suçlarından soruşturma başlatıldı. Yakalanan üç şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari S.K.'nin yakalanması için ise çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —