Tarih: 15.02.2026 15:30

Kayseri-Adana karayolunda sel hasarı onarılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Sel Felaketinin Ardından Sahada Seferberlik

Adana'da çarşamba günü başlayıp cuma gününe kadar etkili olan sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi. Aladağ'da 141, Saimbeyli'de 120, Kozan'da 119, Feke'de 105, Seyhan'da 94 ve Pozantı'da 89 kilogram olarak ölçülen yoğun yağışların ardından Göksu Nehri taştı. Saimbeyli ilçe girişinde yolun çökmesi üzerine karayolu ulaşıma kapatıldı.

Yıkımın Boyutları Havadan Görüntülendi

Feke ilçesine bağlı Süphandere Mahallesi'nde bir köprünün bölümü sel sularıyla yıkıldı. Yollara düşen kaya parçaları ve heyelanlar ulaşımı sekteye uğratırken, nehrin taşması sonucu çöken yol havadan görüntülendi. Saimbeyli Kaymakamı Emre Aydın, selin dere yatağından çıkarak yaklaşık 600 metrelik alanda hasar oluşturduğunu belirtti.

Yetkililerden Yaraları Sarma Vurgusu

Kaymakam Aydın, "Devletimiz, Karayolları ve belediyelerimizle birlikte tüm kurumların seferberliğiyle yaraları sarıyoruz" açıklamasını yaptı. AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, can kaybı yaşanmamasını en büyük teselli olarak nitelendirerek, hasarların onarılacağını ve bölgenin yeniden hizmet vereceğini ifade etti. Doğru, yolun bugün tek şeritli olarak ulaşıma açılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Altyapı Uyarıları ve Çalışmalar

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, ekiplerin sahada çalıştığını ve herhangi bir eksik olmadığını vurguladı. Dağlı, "Saimbeyli karayolu da bugün tek şeritli olarak açılacak. Can kaybımız yok" dedi. Karataş'taki ekim alanlarında çalışmaların sürdüğünü, Kozan Anavarza Antik Kenti'nde ise su baskını olan bölgelerde büyük bir sorun görünmediğini aktardı. Dere yataklarının önünün tıkanmaması ve şehir merkezinde DSİ kanallarının daraltılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Bölgedeki İncelemeler Sürüyor

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, Feke Kaymakamı Feyza Yılmaz ve Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, afet bölgesinde incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —