Tarih: 07.02.2026 12:45

Yozgatlı Kardeşler 3D Yazıcı ile İHA Hayali Kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

Bir Hobinin Savunma Hayaline Dönüşmesi

Yozgat'ta yaşayan Kaan ve Ceren Akgül kardeşler, ailelerinin hobi için aldığı 3D yazıcıyla hayallerini adım adım gerçekleştiriyor. Yozgat Kınalı Hasan Ortaokulu öğrencisi olan kardeşler, bu yazıcıyı hem okul projeleri ve ödevleri için kullanıyor hem de ülkenin savunma sanayisine katkı sağlayacak teknik çizim ve tasarımlar üretiyor.

"Şehit Vermemek İçin İHA"

Stres küpü, anahtarlık gibi ürünlerin yanı sıra insansız hava aracı (İHA) prototipleri de üreten kardeşlerden Kaan Akgül, "Hayalim insansız hava aracı yaparak ülkemize katkıda bulunmak. İnsansız araçlar sayesinde şehit vermeyiz" dedi. Kaan, tasarımlarında Selçuk Bayraktar'dan etkilendiğini ve onunla tanışmayı çok istediğini belirterek, bundan sonra uçabilen uçaklar tasarlamak istediğini söyledi.

Yerli Malı Haftası'nda İHA Heyecanı

Kardeşlerden Ceren Akgül ise yerli ve milli değerlere verdiği önemi vurguladı. Ceren, "Yerli malı haftasında 'Kaan', İHA, SİHA gibi tasarımları okuluma götürdüm. Arkadaşlarımın hepsinde bir merak uyandı" ifadelerini kullanarak, bu sayede çevresindekilerde yerli üretime olan ilginin arttığını aktardı.

Aileden ve Okuldan Tam Destek

Anne Gülay Akgül, yazıcı aldıktan sonra çocuklarının hayal dünyasının geliştiğini söyledi. "Selçuk Bayraktar bizim için en büyük örnek" diyen Akgül, çocuklarının onun izinden gidebileceğine inandığını belirtti. Okulun Psikolojik Danışmanı Makbule Sargın da bu çalışmaların, öğrencileri motive etmenin yanı sıra, onların gelecekte savunma sanayisinde mühendis olmalarına katkı sağlayacak küçük ama değerli adımlar olduğunu ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —