Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında Hatay'da düzenlenen anma programında yer aldı.
Program kapsamında katılımcılar, deprem şehitleri anısına sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından, hayatını kaybedenler için Asi Nehri'ne karanfiller bırakıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunduğu tören sonrası Başkan Büyükgöz, acının hâlâ taze olduğunu vurguladı.
Kaybedilen canları rahmetle anan Büyükgöz, "Millet olarak büyük bir dayanışma örneği sergiledik ve sergilemeye de devam edeceğiz. Deprem şehitlerimizin hatırası kalplerimizde yaşayacak. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
Büyükgöz, depremin hemen ardından Gebze Belediyesi olarak üstlendikleri görevlere de değindi. "Hatay'da temizlik koordinatörlüğü görevini üstlendik. GEAK ekibimiz ilk saatlerden itibaren bölgede aktif görev aldı. Şahsım da yaklaşık iki ay bölgede fiilen çalışmaları takip ettim. Tüm imkânlarımızla depremzede kardeşlerimizin yanında olduk" dedi.