Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzurum'da yaptığı açıklamada, deprem bölgesinden hiçbir zaman ellerini çekmediklerini vurguladı. Bakan Göktaş, "Biz sadece belirli günlerde deprem turisti gibi bölgeye gidenlerden olmadık. Her zaman oradaydık, bugün de oradayız. Vatandaşımız bunu çok iyi biliyor" dedi.
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anan Bakan Göktaş, Bakanlık olarak özellikle psikososyal destek çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti. Göktaş, "Bugüne kadar depremden etkilenen 5 milyon 100 binden fazla vatandaşımıza psikososyal destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Deprem sonrası yeniden inşa sürecine de değinen Bakan Göktaş, "Dünya, Bulgaristan büyüklüğünde adeta enkaza dönen bir bölgenin iki buçuk yıl gibi kısa bir sürede yeniden ayağa kaldırıldığına şahit oldu" dedi. Bu hızla toparlanmanın her ülkenin başarabileceği bir şey olmadığını söyledi.
Erzurum ziyareti çerçevesinde konuşan Bakan Göktaş, şehirdeki sosyal hizmet yatırımlarına değindi. 2023 yılından sonra Erzurum'da kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik üç yeni aile merkezini hizmete açtıklarını söyledi. Ayrıca, 75 sosyal konutun ihtiyaç sahibi ailelere teslim edileceğini açıkladı.
Bakan Göktaş, aile yapısını güçlendirmeye yönelik politikaların sürdüğünü belirterek, "Aile ve Nüfus 10 Yılı" kapsamında çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Doğum yardımları kapsamında, ilk çocuk için 5 bin lira, ikinci ve sonraki çocuklar için aylık destek sağlandığını hatırlattı.
Evlenecek gençlere kredi desteği sağlandığını belirten Göktaş, Erzurum'da 1190 çiftin bu destekten yararlandığını söyledi. Ayrıca, Erzurum'da 5 bin 936 aileye aylık evde bakım desteği sağlandığını da sözlerine ekledi.