Tarih: 14.02.2026 20:30

Adana'da 93 Yazar ve Şair Metroda Öykü ve Sevgiyi Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Metro Vagonlarında Sanat Şöleni

Adana'da 93 yazar ve şair, Dünya Öykü Günü ve Sevgililer Günü'nü metroda bir araya gelerek kutladı.


Anlamlı Bir Buluşma

Adana Şair Yazarlar Platformu, 14 Şubat'ta hem Dünya Öykü Günü hem de Sevgililer Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. 93 yazar ve şair, metro vagonlarını şiir, öykü ve türküyle doldurdu.


"Sanat Hayatın Her Alanında Olmalı"

Adana Şair Yazarlar Platformu Başkanı Mahmut Reyhanioğlu, "Bugünün önemi çok büyük. Bir yanda Dünya Öykü Günü, bir yanda Sevgililer Günü. Şehrimizde kültür ve sanat hareketini kamuoyuyla paylaşmak üzere metro durağında bir araya geldik. Vagonları sanatla ihya ettik. Edebiyat yalnızca salonlarda değil; sokaklarda, meydanlarda, metroda ve hayatın her alanında var olmalıdır. Çünkü sanat insana dokunmadıkça eksik kalır" dedi.


Sözün ve Sevginin Birleştirici Gücü

Platform, sözün ve sevginin birleştirici gücüne dikkat çekerek, edebiyatın toplumla iç içe yaşaması gerektiğini vurguladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —