Adana'nın Feke ilçesindeki katran ve kızılçam ormanları, yoğun kar yağışıyla beyaz bir örtüye büründü. Ortaya çıkan manzara, masalları andıran bir görsel şölen sundu. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşarken, ekipler ulaşımı sağlamak için yolları açık tutmak için yoğun bir mesai harcıyor.
Yarıyıl tatiline giren çocuklar ise bu beyaz örtüyü fırsata çevirdi. Köy yolları ve rampalarda kızaklarını kayan çocuklar, karın keyfini doyasıya çıkarıyor. Yaz aylarında 50 dereceyi aşan sıcaklıklarıyla bilinen Adana'da, evlerin çatılarında oluşan buz sarkıtları ise adeta Sibirya görüntüleri oluşturdu.
Feke'ye bağlı Mansurlu, Güzpınarı ve çevre mahallelerde etkili olan kar yağışı, bin 600 rakımlı bölgelerde bir metre kalınlığa ulaştı. Mahalle sakinleri, son yıllardaki kuraklık nedeniyle kuruyan bazı su gözlerinin, bu yılki kar yağışıyla birlikte yeniden akmaya başladığını belirtti. Bu durum, su sıkıntısı çeken bölge için büyük bir umut oldu.
Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 30 dereceye kadar düştüğü yüksek rakımlı mahallelerde, fırtınayla birlikte evlerin çatılarında oluşan buz sarkıtları ve donmuş kar kütleleri dikkat çekti. Mansurlu Mahalle Muhtarı Selahattin Kırtaş, "Yazın yaylalık olan mahallemizde şu an eksi 30 dereceyi görüyoruz. Her yer buzla kaplı" diyerek kışın sertliğine dikkat çekti.
Karayolları iş makinesi operatörü Arif Karafakıoğlu, "Buralar eksi 30 dereceyi görüyor. Mazot bile buz tutuyor. Sabah 6'da yol açmaya başlıyoruz, geç saatlerine kadar çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Feke Belediyesi Personel Müdürü Erkan Özen ise Belediye Başkanı Cömert Özen'in talimatıyla 33 mahallede 24 saat esasına göre çalıştıklarını ve açılmadık yol bırakmadıklarını söyledi.
Bir yanda ekiplerin zorlu kış şartlarıyla verdiği mücadele, diğer yanda çocukların karla buluştuğu renkli ve neşeli görüntüler, Feke'de kışın iki yüzünü de gözler önüne serdi.